Lietuvos oro uostai tikrino, kokiais mitais apie šalį tiki užsienio aviacijos ekspertai

Lietuvos oro uostai tikrino, kokiais mitais apie šalį tiki užsienio aviacijos ekspertai

Faktu, kad lietuviai mėgsta rožinės spalvos sriubą, vis dar galima nustebinti daugiau nei 60 proc. užsieniečių. Tuo tarptautiniame aviacijos renginyje įsitikino Lietuvos oro uostai pristatydami šalį nuotaikingu filmuku. Dalyviai buvo prašomi balsuoti, ar pateikti faktai apie Lietuvą ir lietuvius yra tiesa ar tik mitas. Savo atsakymu teisingumu jie galės įsitikinti kitąmet, kai vienas svarbiausių aviacijos pasaulio renginių vyks Vilniuje.

Kasmetiniame tarptautinės oro uostų tarybos ACI Europe renginyje „Regional Airport' Conference and Exhibition", vykusiame Islandijos sostinėje Reikjavike, dalyvavo 250 aviacijos pasaulio lyderių iš visos Europos. Jie aktyviai įsitraukė į Lietuvos oro uostų pasiūlytą žaidimą ir mobiliąja programėle balsavo už dažniausiai pasitaikančius mitus apie mūsų šalį.

Programėlės duomenimis, net 89 proc. dalyvių teisingai atsakė į klausimą apie Lietuvos sostinę ir balsavo už Vilnių, o ne už Rygą. Su kitais klausimais aviacijoje dirbantiems žmonėms sekėsi sunkiau - 62 proc. klaidingai manė, kad būtent lietuviai išrado krepšinio žaidimą. Vos 37 proc. dalyvių spėjo, kad lietuviai mėgsta rožinę sriubą - šaltibarščius, o apie kanapių naudojimą kulinarijoje teisingai atsakė vos 11 proc. žaidimo dalyvių.

„Kitais metais vienas reikšmingiausių Europos aviacijos pasaulio renginių vyks Vilniuje - čia susirinks Europos oro uostų direktoriai, skirtingų sričių vadovai, valdybos nariai. Tad norėdami kolegas iš anksto supažindinti su Lietuva, pasirinkome mitų temą ir šmaikščiai pažvelgėme į gandus, kurie sklando apie mūsų šalį ir žmones. Džiugu, kad mačiusieji filmuką jį tikrai įsiminė ir jau nekantrauja paragauti rožinės sriubos", - pasakojo Lietuvos oro uostai generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Vilniuje ACI Europe renginys „Regional Airport' Conference and Exhibition" vyks 2016-ųjų gegužės 11-13 dienomis.

Daugiau nei 8 minutes trunkantį filmuką, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko humoristas Justinas Jankevičius, Lietuvos oro uostų užsakymu sukūrė reklamos agentūra „Adell Taivas Ogilvy". Lietuvą pristatantį vaizdo klipą „The Extraordinary Show" galima rasti Lietuvos oro uostų „Youtube" puslapyje:

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder