Lietuva ir Ukraina susitarė dėl keleivių ir krovinių vežimo leidimų kvotų

Lietuva ir Ukraina susitarė dėl keleivių ir krovinių vežimo leidimų kvotų

Lietuva ir Ukraina, tęsdama dvišalę partnerystę kelių transporto srityje, susitarė dėl keleivių ir krovinių vežimo leidimų kvotų, kurios galios iki 2018 m. vasario 1 d. Ukrainos delegacijos prašymu, šios šalies autotransporto krovinių vežėjams papildomai skirta 5 tūkst. universalių - dvišalių ir tranzitinių - pervežimų leidimų. 

Susisiekimo ministerijoje posėdžiavusi Lietuvos-Ukrainos bendra komisija kelių transporto klausimais patvirtino galutinį susitarimą dėl keleivių ir krovinių vežimo autotransportu leidimų kvotų.

Atsižvelgiant į tai, kad krovinių vežimo apimtys tarp dviejų valstybių per pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su analogišku 2016 m. laikotarpiu, padidėjo 36 proc. (per 607 tūkst. tonų), Lietuva pritarė Ukrainos delegacijos prašymui padidinti universalių leidimų šios šalies vežėjams skaičių.

Posėdyje taip pat buvo patvirtinta, kad metų pradžioje nustatyta preliminari 2017 m. keleivių ir krovinių vežimų leidimų kvota mūsų šalies vežėjams pakankama, sutarta jos kiekio nedidinti.

Komisija aptarė kitus klausimus, susijusius su dvišalio bendradarbiavimo kelių transporto srityje plėtra. Diskutuota apie galimybes vykdyti įvairiarūšį krovinių pervežimą. Svečių delegacija pasiūlė liberalizuoti, t. y. dvišalius ir tranzitinius krovinių vežimus tarp Lietuvos ir Ukrainos vykdyti be leidimų. Tai turėtų teigiamos įtakos abiejų valstybių ekonomikai.

Nutarta, kad detaliau šis klausimas bus svarstomas tuomet, kai Ukrainos teisės aktai šioje srityje bus suderinti su Europos Sąjungos teisine baze. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder