Lėktuvai nerizikuoja leistis Palangoje

Lėktuvai nerizikuoja leistis Palangoje

Nors per savaitę dėl nenuvalytų nusileidimo takų net trys keleivinių lėktuvų pilotai atsisakė leistis tarptautiniame Palangos oro uoste, pastarojo vadovė Jolanta Jucevičiūtė čia nieko ypatingo neįžvelgia. Jos teigimu, oro uoste specialistai tinkamai atlieka savo darbą ir jokio pavojaus keleivių saugumui nekyla.

Ketvirtadienį tarptautiniame Palangos oro uoste turėjo nusileisti iš Kopenhagos atskridęs Skandinavijos oro linijų (SAS) lėktuvas. Tačiau, pasiekęs kurortą, jis tik apsuko ratą virš oro uosto ir nuskrido į Kauną, ten ir buvo išlaipinti keleiviai. Vėliau lėktuvas, jau tuščias, grįžo į Palangą ir, paėmęs keleivius, išskrido į Daniją.

Panašiai įvyko ir gruodžio 9-osios naktį, ir 14-ąją. Tik šiais atvejais lėktuvo įgulos vadas nusprendė sukti ne į Kauną, o kartu su keleiviais grįžo atgal į Kopenhagą.

SAS pilotai leistis Palangoje nesutiko dėl saugumo sumetimų. Jų teigimu, to negalima daryti, jei nuo nusileidimo tako nėra tinkamai nuvalytas sniegas. Pasak tarptautinio Palangos oro uosto direktorės J. Jucevičiūtės, šie incidentai nėra kokie nors išskirtiniai įvykiai.

"Pilotai įvertina oro sąlygas ir patys priima sprendimą. Taip nutinka ne tik pas mus, bet ir kituose oro uostuose, kad ir Rygoje. Patys matote, koks šiuo metu oras", - tvirtino J. Jucevičiūtė.

Ji paneigė, kad Palangos oro uostas neturi pakankamai technikos valyti nusileidimo ir pakilimo takus. Nors, liudytojų teigimu, sniegą nuo jų valo vos viena mašina ir todėl, esant dabartinėms oro sąlygoms, kai ištisai sninga, paprasčiausiai nespėjama tinkamai atlikti šį darbą. Neva dar viena yra sugedusi, o kita - kažkodėl paskolinta Kauno oro uostui.

"Technikos yra tiek, kiek jos ir reikia. Galiu užtikrinti, jog oro uosto specialistai yra labai patyrę ir daro viską, kad pasirūpintų keleivių ir lėktuvų saugumu", - tvirtino J. Jucevičiūtė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder