Latvija - patraukliausia Baltijos šalis užsienio investicijoms

Latvija - patraukliausia Baltijos šalis užsienio investicijoms

Per praėjusius metus išaugo eksporto apimtys ir Latvija patraukliausių investicijoms šalių sąraše šiuo metu užima 21-ąją vietą. Latvija pirmą kartą aplenkė kaimynus lietuvius ir estus. Tokią informaciją pateikė Janis Endzinis, Latvijos Prekybos ir pramonės rūmų vadovas.

Geroji žinia ta, kad Latvijos verslininkai pagaliau suprato, jog galima prekiauti ir už šalies ribų. Todėl praėjusiais metais išaugo eksportas. Be tradicinių Vokietijos, Suomijos ir Estijos rinkų verslininkai savo produktus eksportavo į Afrikos valstybes ir net į tokias egzotiškas šalis, kaip Brazilija, statė gamyklas ten.

"Sritis, kuri plečia ir tempia eksportą – medienos pramonė", - pripažįsta J. Endzinis, pridurdamas, kad reikia siekti, jog nebūtų išvežama tokia mediena, kuri galėtų būti apdirbama ir Latvijoje.

Jis siūlo kreipti dėmesį į tai, kad verslininkai negalėtų koncentruotis tik į vieną valstybę. "Yra gera arba prasta reklama. Verslininkai čia jaučiasi labai gerai, tačiau jie taip sako savo kolegoms", priduria J. Endzinis.

"Tik pagerėjo reikalai valstybėje, iškart padaugėjo investicijų",- aiškino vadovas. Šiemet investicijoms patraukliausių valstybių sąraše Latvija atsidurė 21-oje vietoje, pirmą kartą aplenkdama kaimynus lietuvius ir estus.

Kalbant apie investicijas ir perspektyvų rajoną, pavyzdžiui, paskutiniu metu daug kalbėta apie Latgalę, vadovas pabrėžia, kad didelį vaidmenį vaidina valstybė: "Pagrindinis uždavinys daryti viską, kad vietos verslininkams būtų sukurtos geriausios sąlygos verslo plėtrai. Tai kaip dirva. Jeigu dirva yra dykumoje, galim sodint, ką tik norim, bet geriausiai čia augs kaktusai. Jeigu dirva bus derlinga, tada realizuosis kiekvienas siekis",- teigė jis.

Parengta pagal financenet.lv inf.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder