Kokie šaldytuvai padės sutaupyti?

Kokie šaldytuvai padės sutaupyti?

Šaldytuvų dėka galima kur kas ilgiau išsaugoti šviežius produktus, todėl būtų sunku įsivaizduoti namus, kuriuose nėra šio įrenginio. Rinkoje šiuo metu galima rasti skirtingus šių prietaisų modelius, todėl kartais apsispręsti, kuriuos iš jų verta rinktis, gali būti pakankamai sudėtinga. Vis dėlto, jeigu Jūsų prioritetas – elektros energiją tausojantys šaldytuvai, svarbu žinoti keletą svarbiausių aspektų, kurie padės pasirinkti tinkamiausią variantą.

Pirmiausia vertėtų atkreipti į tai, kokiai energijos klasei priklauso šaldytuvas. Būtent šis parametras parodo, kiek elektros energijos suvartoja pasirinktas įrenginys. Šiuo metu taupiausiais šaldytuvais galima laikyti A+++ klasės įrenginius, tačiau ne mažiau populiarūs išlieka A++, A+ ir A klasės prietaisai. Skaičiuojant išlaidas per metus, skirtumai tarp šių šaldytuvų nėra itin dideli, tačiau lyginant su žemesnių klasių modeliais, galima pastebėti, jog sutaupoma išties nemažai papildomų lėšų. Kokybiški šaldytuvai tarnauja itin ilgą laikotarpį, tad bėgant metams, sutaupyti suma taip pat didės.

Vis dėlto, šiuo atveju svarbi ne tik energijos efektyvumo klasė – vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kokio dydžio yra šaldytuvas. Logiška, jog didesniam įrenginiui reikės ir kur kas daugiau elektros, tad renkantis tinkamiausią prekę, vertėtų įvertinti savo ir kitų šeimos narių poreikius, kadangi didelis šaldytuvas ne visuomet yra efektyviausias variantas.

Tais atvejais, kai šaldytuve laikote pakankamai nedaug produktų, neapsimoka visuomet jo laikyti pustuščio – visų pirma dėl to, jog pilnesnis įrenginys kur kas geriau išlaiko šaltį. Atidarius dureles, tuomet greičiau yra atstatoma nustatyta temperatūra, tad produktų kiekis turėtų būti optimalus – nei per didelis, nei per mažas. Tuomet, kai keičiate seną šaldytuvą nauju, paprasta įvertinti savo poreikius lyginant su prieš tai turėtu įrenginiu – jeigu vietos užteko visiems produktams, vertėtų rinktis panašių išmatavimų prietaisą, o kitu atveju verčiau paieškoti mažesnių ar didesnių variantų. Gausus skirtingų dydžių šaldymo įrangos asortimentas pateikiamas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje, todėl atrasti tinkamų matmenų įrenginį tikrai nebus sudėtinga.

Nuo pasirinkto šaldytuvo energijos klasės ir dydžio dažniausiai priklauso ir šio įrenginio kaina, tad jeigu neplanuojate laikyti daug produktų vienu metu, rekomenduojama rinktis mažesnį, tačiau aukštesnės klasės šaldytuvą. Ši investicija netruks atsipirkti, tačiau vertėtų nepamiršti, jog elektros energijos suvartojimas priklausys ne tik nuo šaldytuvo modelio, bet ir nuo Jūsų įpročių – pavyzdžiui, itin dažnas durelių varstymas pareikalaus kur kas dažnesnio šio įrenginio darbo, tad ir sąskaitos automatiškai bus didesnės. Vis dėlto, jeigu vengsite šio įpročio ir tinkamai prižiūrėsite šį šaldymo įrenginį, greitu metu pavyks pastebėti elektros sąnaudų sumažėjimą.

Reklama

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder