Klaipėdos verslo perspektyva - sveikatos turizmas?

Klaipėdos verslo perspektyva - sveikatos turizmas?

Verslo dienos proga apie smulkųjį ir vidutinį verslą bei jam kylančias problemas diskutavę specialistai konstatavo, jog Klaipėdos regionas iki galo neišnaudoja savo galimybių. Esą ne tik valdžia nepadeda smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams, bet ir jie patys neatranda savo išskirtinumo.

Tikimasi, kad tokias problemas padės spręsti naujai susikūrusi Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba, talkinsianti bendraujant vietos valdžiai ir verslui.

Sveikatos turistai - išlaidesni

Uostamiesčio Tarybos narės Nataljos Istominos teigimu, Klaipėdos regionas yra labai tinkamas pastaraisiais metais itin populiarėjančiam sveikatos turizmui.

"Paprastas turistas per dieną Klaipėdoje išleidžia apie 210 litų, o atvykęs sveikatos tikslais - per 350 litų. Be to, juk sveikatos turistas dažniausiai atvyksta ne vienas, todėl naudą neša ir jo šeimos nariai", - sakė N. Istomina.

Jos teigimu, prioritetinėmis sveikatinimo sritimis Klaipėdoje galėtų tapti odontologijos paslaugos, plastinės/rekonstrukcinės procedūros ir operacijos, oftalmologinės paslaugos, organų transplantacija, širdies ir kraujagyslių procedūros ir operacijos, diagnostikos tyrimai, vaisingumo sutrikimų gydymas. Sveikatingumo srityje galėtume pasireikšti teikdami kurortinį gydymą, SPA procedūras, grožio, sveikos mitybos paslaugas ir t. t.

N. Istominos manymu, pirmasis žingsnis jau žengtas - atlikti Klaipėdos geoterminio vandens tyrimai, kurių rezultatai parodė, kad šį vandenį galima naudoti sveikatinimui ir sveikatingumui.

Tokioms mintims pritaria ir Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos garbės narys, verslo konsultantas Raimundas Vaitiekūnas.

Nėra strategijos

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Donatas Botyrius tikino, jog tam, kad bet kuris verslas mieste galėtų vystytis, būtina, kad jo valdžia turėtų ilgalaikį verslo planą, strategiją. Kol to Klaipėdoje nėra, verslininkai esą sunkiai ryžtasi investuoti, nes baiminasi, kad po trumpo laiko viskas pasikeis ir teks verslą nutraukti.

D. Botyrius prisiminė ir nuolat gvildenamą Klaipėdos senamiesčio gaivinimo temą. Jo teigimu, valdžios koridoriuose klaidžiojantys senamiesčio gaivinimo planai yra labai migloti, o verslininkai nori viską žinoti aiškiai. D. Botyriaus teigimu, vienas iš verslumo senamiestyje skatinimo būdų - mokesčių lengvatos.

"Jei senamiestyje visos parduotuvės dirbs, tai ne tik verslas klestės, bet ir pati savivaldybė surinks daugiau pinigų, o ir turistams bus prieinamesnės paslaugos", - sakė jis.

Lygiai tos pačios problemos, D. Botyriaus manymu, kankina ir pajūrį. Prie vandens taip pat trūksta paslaugų, nes verslininkai ir čia nenori rizikuoti - niekas jiems nesuteikia ilgalaikių garantijų.

D. Botyrius matė ir daugiau miesto problemų - centrinė turgavietė, mažieji vežėjai ir t. t. Jo teigimu, naujai susikūrusi Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba turėtų būti organas, kuris padės smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams išreikšti savo nuomonę, kelti problemas ir lengviau jas spręsti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder