Klaipėdos turgavietėje - VMI specialistų mokymai

Klaipėdos turgavietėje - VMI specialistų mokymai

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija  informuoja, kad šią savaitę, iki vasario 7 dienos, Klaipėdos naujojoje turgavietėje vyksta individualią veiklą pagal verslo liudijimą vykdančių gyventojų konsultacijos ir praktiniai mokymai, kaip įsigyti verslo liudijimus e. būdu, prisijungus prie asmeninės mokesčių mokėtojų erdvės "Mano VMI".

„Mėnesio pradžioje mokesčių inspekcijoje pagausėja gyventojų, kurie nori išsiimti verslo liudijimą ar pratęsti jo galiojimą. Dabar tai galima padaryti gerokai paprasčiau ir nevykstant į VMI, nes yra galimybė verslo liudijimus išsiimti, pratęsti ar nutraukti elektroniniu būdu. Teikdami tokias paslaugas siekiame taupyti mokesčių mokėtojų laiką bei užtikrinti greitą ir efektyvų aptarnavimą“, - sako Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktoriaus pavaduotoja Aldona Butkienė.

Klaipėdos AVMI primena, kad norėdami išsiimti ar prasitęsti verslo liudijimą internetu, mokesčių mokėtojai gali prisijunti prie paskyros Mano VMI pasinaudodami elektronine bankininkyste, el. parašu ar VMI priemonėmis. Prisijungus meniu punkte reikia pasirinkti „Naujo verslo liudijimo išdavimas“/ „Verslo liudijimo pratęsimas“ bei užpildyti atitinkamus laukus: norimos veiklos rūšį, vykdymo vietą, terminus ir kt. Pagal pateiktus duomenis sistema suformuos prašymą išduoti verslo liudijimą.

Pažymėtina tai, jog prisijungus prie Mano VMI elektroninėje verslo liudijimo formoje VMI turimi duomenys jau bus užpildyti, juos reikės tik papildyti arba pakoreguoti. Be to, mokesčių mokėtojų patogumui yra sukurti ir prašymo pildymo formoje įdiegti vedliai, kurie pateikia informaciją, kaip pildyti prašymus.

Meniu punkte „Paslaugos“, pasirinkę „Verslo liudijimo išdavimas“ mokesčių mokėtojai ras pranešimą apie mokėtiną mokestį, kurį sumokėję ir gavę Verslo liudijimą arba teigiamą atsakymą dėl verslo liudijimo išdavimo/ pratęsimo, galės vykdyti veiklą. Klaipėdos AVMI atkreipia dėmesį, kad tuo atveju, jei gyventojas veiklos vykdymo vietoje neturi verslo liudijimo, tačiau žino numerį, tai verslo liudijimo numerio žinojimas (kontrolės metu) prilyginamas verslo liudijimo turėjimui.

Klaipėdos AVMI primena, kad visą informaciją veiklos registravimo ir VMI administruojamų mokesčių klausimais galima rasti VMI interneto svetainėje arba sužinoti paskambinus į VMI Mokesčių informacijos centrą trumpuoju telefonu 1882. Konsultacijos šiuo telefonu yra įrašomos ir lygiavertės rašytinėms.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder