Klaipėdos laivininkams – skandinavų užsakymai

Klaipėdos laivininkams – skandinavų užsakymai

Vakarų Baltijos laivų statykla šiemet pritraukė svarbų užsakovą ir stato didžiausio pasaulyje hibridinio kelto korpuso blokus.

Vakarų laivų gamykla pranešė, kad jos įmonė „Vakarų Baltijos laivų statykla“, pavasarį pasirašiusi sutartį su Norvegijos kompanija „Ulstein Verft AS“ dėl didžiausio pasaulyje hibridinio kelto korpuso blokų statybos darbų, jau pradeda pjauti pirmuosius plieno lakštus. Ro-pax tipo laivas, kuris savo veiklą pradės 2019 metų vasarą, talpins maždaug 2000 keleivių ir net 500 automobilių, plaukios maršrutu Norvegija – Švedija – Norvegija.

„Šis užsakymas mums labai svarbus dėl to, kad pavyko pritraukti dar vieną strategiškai svarbų užsakovą, vieną iš laivų statybos lyderių Skandinavijoje, kuriam labai svarbūs užsakymo įgyvendinimo kokybė ir terminai. Tai pasitikėjimo mūsų statykla ženklas“,– džiugiomis žiniomis dalinosi Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

Baigti blokų statybos darbus numatoma 2018 metų liepą, kuomet jie bus perduoti užsakovui, kuris keltą surinks ir įrengs iki galo.

Šiam laivui taikomi inovatyvūs triukšmo ir išmetamųjų dujų mažinimo sprendimai. Jis bus montuojamas su hibridine varomąja jėgaine, o tai reiškia, kad bus ekologiškas, sumažinto užterštumo bei tausojantis aplinką. Hibridinio kelto, varomo elektra, baterijos galės būti kraunamos naudojant uoste esančius įrenginius arba laive esančius generatorius.

Klaipėdiečių laivininkų gebėjimai aukštai vertinami visoje Europos laivų pramonėje. Pavyzdžiui, pernai į pirmą plaukiojimą Baltijos kruizuose išplaukusio ir į Klaipėdą užsukusio paties moderniausio vokiečių kruizinio laivo „Mein Shiff 5“ kapitonas kalėdamas apie laivo sandarą pažymėjo, kad blokai pagaminti Klaipėdoje.

Vakarų Baltijos laivų statykla tiekia blokus ir kitiems šios serijos laivams. Šiemet birželio 2 dieną Hamburge pakrikštytas ketvirtasis – 295 metrų ilgio, 15 denių laivas „Mein Shiff 6“, skirtas plukdyti 2,5 tūkst. keleivių. Šis kruizų kompanijos „TUI cruises“ naudojamas laivas pirmąjį plaukiojimą pradėjo birželio 3 dieną kelione iš Norvegijos į Šiaurės ašigalį, vėliau apsuko Baltijos jūrą ir dabar plaukioja Centrinėje Amerikoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder