"Klaipėdos balduose pritaptų ir Kalėdų Senelis

"Klaipėdos balduose pritaptų ir Kalėdų Senelis

Greta šešių SBA koncerno propaguojamų vertybių drąsiai būtų galima įrašyti ir septintąją - puikus humoro jausmas. Bent jau toks įspūdis susidaro pabendravus su "Klaipėdos baldų" šiųmetiniais nominantais, kurie, kolegų nuomone, labiausiai skleidė ryžtingumą, vieningumą, lyderiavimą, išskirtinumą, santykių kūrimą bei šeimininkiškumą.

"Visos šios šešios vertybės - tarsi mūsų įmonių kultūros DNR kodas", - akcentavo AB "Klaipėdos baldai" vadovas Vidas Mišeikis.

Vidas Mišeikis

Vadovas pasidžiaugė, kad akcentuojamos vertybės tampa vis didesnės dalies darbuotojų savastimi. Šių nominacijų laimėtojai ne tik laikosi jų kasdieniniame darbe, bet ir įkvepia kitus.

"Džiaugiuosi, kad "Klaipėdos baldai" šiemet turi net 6 nominantus. Tai nėra atsitiktinumas - "Klaipėdos baldų" darbuotojai labai aukštai vertina savo įmonę. Pavyzdžiui, jos inovatyvumą teigiamai įvertino net 87 procentai darbuotojų - tai 34 proc. punktais daugiau nei vidutiniškai Europoje", - pasakojo V. Mišeikis.

SBA grupė vienija 30 įmonių, čia dirba beveik 5000 žmonių, tad viena svarbių užduočių yra perduoti kompanijos kultūrą darbuotojams.

Beje, V. Mišeikio nuomone, SBA grupės darbuotojų vertybės labai artimos klaipėdiečiams. Mat uostamiestyje gyvenantys žmonės jam taip pat atrodo labai vieningi, ryžtingi bei išskirtiniai.

"Klaipėdiečio dvasią gali atskirti sutikęs žmogų bet kuriame Lietuvos ar pasaulio mieste", - įsitikinęs V. Mišeikis.

Artėjant šventėms visiems 6 nominantams bei "Klaipėdos baldų" vadovui uždavėme tris klausimus:

1. Jei reikėtų rinktis vieną iš "Klaipėdos baldų" vertybių, kuri Jums atrodytų svarbiausia? Kodėl?

2. Dzūkai - nuoširdūs, suvalkiečiai - taupūs, aukštaičiai - lyriški, žemaičiai - kieti. O kokie, Jūsų manymu, yra klaipėdiečiai?

3. Ar Kalėdų Senelis pritaptų "Klaipėdos baldų" kolektyve?

Beje, įdomu tai, kad ne visi nominantai kaip svarbiausią išskyrė tą savybę, už kurią šiemet buvo nominuoti. Bet tai tik įrodo, kad kiekvienas "Klaipėdos baldų" darbuotojas savyje turi ne vieną šiam darbui reikalingą savybę, o visą jų puokštę.

Vidas MIŠEIKIS, AB "Klaipėdos baldai" direktorius

1. Jei reikėtų įvardinti tik vieną vertybę, matyt, rinkčiausi vieningumą. Kai jis yra, kai komanda nori ir moka ir dirbti, ir ilsėtis kartu, kaip yra "Klaipėdos balduose", visa kita pasiekiama. Vieninga komanda mokės ir santykius sukurti, jai užteks ryžto imtis sudėtingų užduočių ir taip surasti savo išskirtinumą bei užsitikrinti lyderystę.
2. Sakyčiau, klaipėdiečiai yra laisvi ir kūrybingi. Matyt, jūros vėjas daro savo - jis prapučia galvas nuo kasdienių rūpesčių ir skatina ieškoti netradicinių sprendimų, būti kitokius, išskirtinius.
3. Be abejo, kad Kalėdų Senelis pritaptų mūsų kolektyve. Jis būtų puikus "Klaipėdos baldų" komandos narys. Santykius kurti Kalėdų Senelis tikrai moka, yra, be abejo, išskirtinis, jo komanda - dovanas gaminantys elfai, Rudolfas ir kiti roges tempiantys elniai - vieninga, jis tikras švenčių lyderis, o ir ryžto jam netrūksta - ne kiekvienas drįstų su maišu per kaminą leistis. Tad jei matysite jį kur, perduokit, kad "Klaipėdos baldai" laukia prisijungiant prie komandos

Kristina VLADIČKAITĖ, personalo vadybininkė Nominacija "Išskirtinumas"

1. Man labiausiai atrodo svarbios dvi vertybės. Visų pirma - išskirtinumas, nes būtent tokia man atrodo mūsų bendrovė. Ko gero, aš priklausau tai žmonių kategorijai, kurie negali gyventi monotoniškai, tad atėjusi čia dirbti jaučiuosi tarsi radusi antrąją pusę - "Klaipėdos baldus". Ne ką mažiau svarbi vertybė - šeimininkiškumas. Nors aš pati negaliu savęs pavadinti gera šeimininke, gal labiau priklausau "nusivylusių namų šeimininkių" kategorijai, bet šis žodis man asocijuojasi ir su šeima. O šioje bendrovėje ir jaučiusi tarsi didelėje jaukioje šeimoje.
2. Pati esu kilusi iš Žemaitijos, tad klaipėdiečiai man tikrai atrodo kitokie. Gal labiau išprusę, meniški, sykiu - atsipalaidavę. Matyt, tas jūros dvelksmas visus "veža".
3. Kiekvienas Kalėdų Senelį įsivaizduojame savaip. Toks, kokį jį matau aš, "žiauriai" pritaptų mūsų kolektyve. Argi čia nepritaptų linksmas, visada gerą nuotaiką spinduliuojantis žmogus, kuris skleidžia tik gerą energiją? Žinoma, kad taip. Galėtų į darbą ateiti ir su raudonu savo kostiumu. Įsivaiduoju, kad tuomet kiekvieną rytą gertume imbierinę arbatą...

Jelena RUSIENĖ, mokymo koordinatorė Nominacija "Vieningumas"

1. Svarbiausia vertybė, mano nuomone, santykių kūrimas, nes kiekviename darbe labai svarbu, kokia yra komanda. Jei nėra geros komandos, nieko nepasieksi.
2. Klaipėdos klimatas tikrai išskirtinis. Čia labai vėjuota ir drėgna, tad ir klaipėdiečiai dėl tokio oro tampa šiltesni ir kaip tie ežiukai vis bando prisiglausti vienas prie kito bei sušildyti.
3. Kalėdų Senelis tikrai pritaptų prie mūsų kolektyvo. Kas kitas, jei ne jis, geriausiai moka žmones suburti į vieną ratelį bendram tikslui.

Karolis ZELENKAUSKAS, vyr. meistras Nominacija "Šeimininkiškumas"

1. Svarbios visos vertybės, bet jei reikia išskirti tik vieną, man atrodo, svarbiausia - ryžtingumas. Jei ilgai galvosi, nesirįši priimti svarbių sprendimų, nieko nepasieksi nei darbe, nei gyvenime.
2. Klaipėdoje gyvenu jau ketvirtus metus. Esu atvykęs iš Kaišiadorių, tad pastebiu, kad uostamiestyje gyvena šiltesni ir paprastesni žmonės. Keista, atrodytų, kad didmiestyje visi labiau užsiėmę savo reikalais, bet kaip tik man klaipėdiečiai atrodo daug atviresni ir nuoširdesni nei mano gimtojo miestelio gyventojai.
3. Nė karto nemačiau tikro Kalėdų Senelio, tad sunku pasakyti, koks jis žmogus. Bet aš įsivaizduoju, kad jis turėtų būti nuoširdus, mielas ir teikiantis džiaugsmą, o tokie žmonės pas mus visada laukiami.

Roman RONDAREV, cecho vadovas Nominacija "Ryžtingumas"

1. Labai sunku išskirti vieną vertybę, bet man ypač svarbus darbuotojų ryžtingumas. Tiek darbe, tiek gyvenime reikia ryžtis ką nors daryti, nes jeigu tik sėdėsi komforto zonoje, nieko naujo neįvyks.
2. Klaipėdoje gyvenu nuo gimimo, tad kaip ir bet kuriame mieste čia gali rasti pačių įvairiausių žmonių. Bent jau aš turiu draugų iš įvairiausių sferų ir jie visi tokie skirtingi, kad nupiešti bendrą klaipėdiečio paveikslą būtų labai sudėtinga.
3. Kalėdų Senelis? Jūs rimtai? Šiaip nykštukai mūsų bendrovėje jau dirba. Kaip Kalėdų Senelio padėjėjai kuria žaislus, taip mūsų nykštukai gamina komodas, kurios džiugina žmones. Tad tegul ateina ir Kalėdų Senelis. Visada laukiam.

Marius KVIETKUS, pamainos meistras Nominacija "Lyderiavimas"

1. Svarbiausia - lyderiavimas. Juk jei nebus gero lyderio, nebus ir geros komandos. Žmones vis tiek kas nors turi "užvesti" ir vesti tikslo link.
2. Per 30 metų gyvenau Klaipėdoje, bet neseniai išsikrausčiau į Gargždus. Bet ne todėl, kad man nepatinka klaipėdiečiai. Atvirkščiai - klaipėdiečiai yra laisvesni ir daugiau šypsosi, o gargždiškiai - ramesnio būdo.
3. Daug pačių skirtingiausių žmonių puikiai pritampa "Klaipėdos baldų" kolektyve, tad ir Kalėdų Seneliui nebūtų jokios bėdos. Kalėdų Senelis yra griežtas, bet teisingas - dovanas neša tik geriems žmonėms, tad šios savybės tinka ir pas mus.

Andrius KOROTKEVIČIUS, IT technikas Nominacija "Santykių kūrimas"

Nors neturėjome galimybės pakalbintį Andrių, neabejojame, kad Kalėdų Senelis puikiai jaustųsi jo draugijoje, juk būtent jis šiemet kolegų išskirtas kaip puikus santykių kūrėjas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder