„Klaipėdos baldams“ įteiktas Lietuvos eksporto prizas

„Klaipėdos baldams“ įteiktas Lietuvos eksporto prizas

Iškilmingame renginyje Vyriausybėje rūmuose bendrovei „Klaipėdos baldai“ penktadienį, vasario 8 d., buvo įteiktas vienas garbingiausių šalies verslo apdovanojimų – Lietuvos eksporto prizas. Šie kasmetiniai apdovanojimai, kuriuos įsteigė Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija, yra teikiami kompanijoms, gaminančioms eksporto gaminius, teikiančioms eksporto paslaugas bei skatinančioms lietuviškų prekių, paslaugų pardavimą užsienyje.

187 milijonų litų pardavimus 2012 m. pasiekę „Klaipėdos baldai“ eksportavo 93 proc. savo produkcijos. Šalia tradicinių rinkų – Vakarų Europos, Šiaurės Amerikos valstybių – Klaipėdos baldininkų gaminiai pernai pasiekė naujas rinkas Azijos šalyse – Honkongą, Katarą, Taivanį, daugiau nei 100 proc. padidino eksporto apimtis į Kiniją ir Japoniją.

„Gaminių kokybė yra kertinis faktorius, lemiantis mūsų įmonės rezultatus itin konkurencingoje baldų gamybos rinkoje. Mūsų pagrindinis pirkėjas, Švedijos koncernas IKEA, 2012 m. „Klaipėdos baldų“ kokybės pažangą įvertino kaip didžiausią mūsų gaminamų faneruotų baldų segmente. Investicijos į technologinę pažangą leido pernai ne tik žengti į naujas rinkas, bet ir pratęsti sutartis su didžiausiais užsakovais“, - sako „Klaipėdos baldų“ direktorius Ramūnas Marozas.

„Klaipėdos baldų“ produkcija šiandien eksportuojama į 4 žemynus. Pagrindinės rinkos – Jungtinės Amerikos Valstijos, Prancūzija, Ispanija, Italija, Kanada ir Kinija.

„Pernai itin sparčiai augo eksportas į Azijos šalis – Kiniją, Japoniją, taip pat Saudo Arabiją, Jungtinius Arabų Emyratus. Daugiau nei 60 proc. išaugo eksportas į Australiją“, - sako R.Marozas.

Į beveik 40 valstybių gaminius eksportuojanti bendrovė pernai įmonėje įdiegė naują nuotolinio nuskaitymo prekių žymėjimo sistemą. Ji leidžia itin tiksliai valdyti prekių, siunčiamų į 180 skirtingų parduotuvių bei sandėlių visame pasaulyje, pristatymo procesus.

Įmonėje 2012 m. gamybai buvo pradėtos naudoti palengvintos medžio plokštės. Tai leidžia lengviau transportuoti gaminius, o kartu – mažinti sąnaudas bei poveikį gamtai.

„Pernai įgyvendintos technologinės inovacijos sustiprino įmonės konkurencinį pranašumą ir padėjo pamatus tolimesniam efektyvumo didinimui“, - sako „Klaipėdos baldų“ direktorius R.Marozas.

 

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder