Klaipėdos autobusų parkui - profesionalų apdovanojimai

Klaipėdos autobusų parkui - profesionalų apdovanojimai

UAB Klaipėdos autobusų parkas ir jo vairuotojai metams baigiantis sulaukė aukščiausių įvertinimų iš Tarptautinės kelių transporto sąjungos (International Road Transport Union) ir Susisiekimo ministerijos globojamų rinkimų "Lietuvos transporto lyderiai 2011".

Ženevoje įsikūrusi Tarptautinė kelių transporto sąjunga (IRU) vienija 72 šalių atstovus iš 5 pasaulio kontinentų. Lietuvai šioje organizacijoje atstovauja asociacija LINAVA.

Parko vairuotojams - tarptautinis pripažinimas

Nuo 2007 m. IRU generalinė asamblėja kasmet vertina savo narių pasiūlytus kandidatus - išrenka geriausius vairuotojus ir įteikia jiems garbės diplomus bei specialius IRU ženklelius. Vairuotojams tai yra aukščiausias jų profesionalumo įvertinimas.

"Kandidatu šiuose rinkimuose gali būti mažiausiai 20 metų transporto bendrovėje dirbantis vairuotojas, kuris nuvažiavo mažiausiai milijoną kilometrų. Be to, jis negali būti padaręs rimtos avarijos, nepažeidęs kelių eismo taisyklių bei negavęs administracinės nuobaudos", - apie atrankos kriterijus pasakojo UAB Klaipėdos autobusų parko eksploatacijos direktorius Gintautas Mockevičius.

Šiemet apdovanojimams buvo pristatyti du Klaipėdos autobusų parko vairuotojai - Juozas Petravičius ir Česlovas Andriulionis. Abu jie gavo šiuos įvertinimus, pagerbiančius jų profesines ir moralines savybes.

Įvertinimas už racionalų darbą

Nepriklausomų Lietuvos transporto ekspertų grupė gruodį savo ruožtu paskelbė rinkimų "Lietuvos transporto lyderiai 2011" laureatus. Šiuos rinkimus globojo Susisiekimo ministerija. Konkurencijoje su šalies kelių, geležinkelių transporto įmonių, ekspeditorių ir logistikos bendrovių, "Metų keleivių vežėjo 2011" titulą laimėjo Klaipėdos autobusų parkas. Klaipėdos savivaldybės valdoma bendrovė buvo vienintelė išskirta iš keleivinio transporto paslaugų sektoriaus. Ekspertų sprendimu, nė vienas kitas Lietuvos keleivių vežėjas nepateko tarp šio konkurso 11 laureatų.

"Laimėjimą lėmė rezultatų visuma. Transporto ekspertai įvertino Klaipėdos autobusų parko investicijas, keleivių pervežimo ir aptarnavimo veiklos rodiklius, strateginius sprendimus", - sakė susisiekimo ministro patarėjas Rolandas Bražinskas, klaipėdiečiams įteikęs "Metų keleivių vežėjo 2011" diplomą ir prizą.

Pasak Klaipėdos autobusų parko generalinės direktorės Jelizavetos Daugininkienės, toks kolegų įvertinimas jų bendrovei pirmas ir labai netikėtas.

"Visiems keleivių vežėjams dabar sunkūs laikai - mokesčiai, kuro ir dalių kainos tik didėja, konkurencija didžiulė. Džiaugiuosi, kad esame įvertinti kolegų transportininkų. Profesionalų pripažinimas, kad esame lyderiai - mums labai malonus", - sakė J. Daugininkienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder