Klaipėdos arena bus pastatyta birželio 28-ąją

Klaipėdos arena bus pastatyta birželio 28-ąją

Penktadienį ryte pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską apsilankę areną statančios bendrovės "Vėtrūna" vadovai pateikė detalų darbų grafiką, pagal kurį objektas turi būti užbaigtas birželio 28-ąją. Panašu, kad trečias kartas nemeluos.

"Ir jokių alternatyvų negali būti. - sakė Klaipėdos vadovas. - Arena turi būti pastatyta, juolab, kad savivaldybė savo įsipareigojimus vykdo."

"Vėtrūnos" generalinis direktorius Rolandas Baškys ir valdybos pirmininkas Vytautas Banys sakė jokių alternatyvų ir nesvarstą bei tikisi, kad statybininkams nebus kaip studentams, kuriems iki egzamino visada pritrūksta vienos dienos.

Jie užsiminė, kad jau artimiausiu laiku į objektą reikia kviestis institucijų, kurių atstovai sudarys valstybinę komisiją, atsakingus darbuotojus.

"Gal jie jau šioje stadijoje turės mums ką pasakyti. Nesinorėtų, kad priduodant objektą, būtų siurprizų", - sakė jie.

Neišviangiami pakeitimai

Pasak "Vėtrūnos" vadovų, statybvietėje šiuo metu dirba 400 darbuotojų, įsisavinta jau apie 38 mln. litų. Balandį atlikta darbų už 3,6 mln. litų, per gegužę ir birželį planuojama išleisti 26,1 mln. litų.

"Iš šios sumos statyboms bus skirta tik 9 milijonai, likusi dalis - įrangai. Pabaigai palikti informacinio kubo, kėdžių montavimo darbai, baldai ir taip toliau", - sakė V. Banys.

Statybininkai taip pat atliks nemažai darbų, kurie nebuvo numatyti techniniame projekte. Pavyzdžiui, teko atskirti pagrindinės salės ir krepšinio mokyklos patalpų vėdinimo sistemas, vakarinė statinio dalis bus padengta perforuota juosta, be to, Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio (FIBA Europe) atstovai savo vizitų metu turėjo įvairių pastabų, į kurias teko atsižvelgti.

"Tai nėra tipinis projektas, tad pakeitimų neišvengsi", - sakė V. Banys.

Turėtų suspėti

"Vėtrūna" vakar pakvietė "Vakarų ekspresą" aplankyti statomos arenos teritoriją bei vidų.

Stovėjimo aikštelė jau išasfaltuota, gerbūvio darbai artėja į pabaigą: plytelėmis baigiami kloti pėsčiųjų takai.

Statinio viduje įspūdį kiek gadina dulkės ir šiukšlės, tačiau net ir ne statybų specialistui gali atrodyti, jog iki birželio pabaigos aiškius kontūrus įgavusią areną bus suspėta pastatyti.

Fasadas praktiškai baigtas: priekinėje dalyje liko uždėti "Švyturio arenos" pavadinimą, pietinėje ir vakarinėse pusėse apdailinėmis plokštėmis nepadengti labai nedideli plotai.

Salės grindys įrengtos visiškai, akustinėmis lubomis liko nepadengti vos keli kvadratiniai metrai (paskutiniai jų gabalai bus uždėti kai bus pakabintas informacinis kubas). Tribūnose, kurios kitą savaitę bus impregnuotos, jau sudėta dalis turėklų, įrengtos VIP ložės, tik jų stiklai bus sudėti vėliau - kad kuo mažiau išsiteptų.

Koridorių, įvairių patalpų grindys baigiamos kloti plytelėmis, nemažo ploto sienų apdaila jau baigta, ant kitų artimiausiu metu bus užteptas paskutinis dažų sluoksnis. Vyrauja pilka spalva.

Įrengti ir darbui paruošti liftai. Dauguma patalpų - dar be durų, šie darbai palikti statybų pabaigai.

V. Knašiaus krepšinio mokyklos salėje liko tik nudažyti turėklus, tribūnose sumontuoti kėdes, ant sienų - krepšius, taip pat sudėti jau atvežtą parketą.

Pirmoji partija kėdžių į Klaipėdos uostą bus atgabenta jau kitą savaitę. Jos bus trijų spalvų.

Birželio pradžioje jau veiks švieslentė. Užsienyje įsigytas parketas bei krepšinio stovai į naująjį statinį atkeliaus pačioje statybų pabaigoje.

Visu gražumu arena turėtų sužibėti, kai, atlikus statybų darbus, pasidarbuos pasamdyta 25 valytojų brigada.

Tikrins užsieniečiai

Pirmąją birželio savaitę Klaipėdos areną dar kartą inspektuos "FIBA Europe" padalinio nariai, pasak V. Banio, čempionato organizacinio komiteto vadovybė priekaištų neturi. Po dviejų savaičių Klaipėdoje turėtų lankytis ir rinktinių, kurios čia žais Europos čempionato D grupės rungtynes, vadovai, kurie taip pat apžiūrės areną.

Į D grupę pateko Rusijos, Ukrainos, Gruzijos, Belgijos, Slovėnijos ir Bulgarijos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės.

Pagal sutartį su Klaipėdos savivaldybe, "Vėtrūna" areną turėjo pastatyti iki praėjusių metų gruodžio 31-osios, vėliau terminą paprašė atidėti iki balandžio 1-osios.

Kaip bus dabar - parodys laikas. "Švyturio" arenos operatoriai pirmąjį renginį planuoja liepos 28-ąją, tai bus grupės "Smokie" koncertas, į jį jau platinami bilietai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder