Klaipėdoje išvirtam alui - prestižiniai apdovanojimai

Klaipėdoje išvirtam alui - prestižiniai apdovanojimai

Gegužės 30 d., Briuselyje apdovanojami trys „Švyturio“ daryklos Tradicinės kolekcijos alūs – „Baltijos“, „Baltas“ ir „Old Port Ale“. Jie iškovojo tris prestižiškiausius Europos kulinarijos apdovanojimus „iTQi Superior Taste Award 2013“, dar vadinamus virtuvės Oskarais. Negana to, „Baltijos“ alus pateko į elitinį Europos gėrimų klubą, kuriam suteikta išskirtinė „Krištolo“ žvaigždė. „Krištolo“ žvaigždės apdovanojimą gauna produktai, trejus metus iš eilės surinkę daugiau nei 90 proc. teigiamų Europos virtuvės šefų įvertinimų.

Tarptautinio skonio ir kokybės instituto „iTQi“ kulinarijos žinovų žiuri aukščiausią trijų žvaigždučių apdovanojimą skyrė Klaipėdoje išvirtam tamsiam „Baltijos“ alui, o po dvi aukso žvaigždutes – kvietiniam „Baltam“ alui ir naujam škotiškajam eliui „Old Port Ale“.

„Baltijos“ alus surinko net 94,7 proc. teigiamų įvertinimų anoniminėje degustacijoje, kurioje vertinamas gėrimų ir maisto produktų pirmasis įspūdis, išvaizda, aromatas ir skoninės savybės.

„Didžiuojamės, kad „Švyturio“ alus jau trečius metus iš eilės patenka į aukščiausios kokybės Europos alaus elitą, už nugaros palikdamas šimtus žinomų alaus prekės ženklų. Mūsų „Tradicinės kolekcijos“ alūs laimi įvairius tarptautinius apdovanojimus jau ne pirmus metus. Pasiteisino tai, jog dar sunkmečiu suformavome šią tradicinių alaus rūšių kolekciją ir išlaikėme tradicinius gamybos metodus“, – sako UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Alų „iTQi“ apdovanojimuose vertino 14 prestižinių Europos virėjų ir someljė asociacijų nariai iš Prancūzijos, Belgijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Prancūzijos, Portugalijos, Vokietijos, Italijos, Švedijos bei kitų senojo žemyno šalių. „Krištolo“ žvaigždė skiriama produktams, kurie yra gavę aukščiausią 3 žvaigždžių vertinimą akloje degustacijoje, kurioje dalyvauja kiekvieną kartą skirtinga šefų ir someljė komanda.

Tarptautinis skonio ir kokybės institutas iTQi – tai didžiausia nepriklausoma tarptautinė virtuvės šefų ir someljė organizacija, kurios kasmet Briuselyje rengiami „Superior Taste Award“ rinkimai yra skirti apdovanoti išskirtinėms maisto ir gėrimų rūšims iš viso pasaulio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder