Klaipėdiečiai domėjosi Prancūzijos verslo aplinka

Klaipėdiečiai domėjosi Prancūzijos verslo aplinka

Klaipėdos uosto kompanijų ir savivaldybės atstovų delegacija praėjusią savaitę lankėsi Prancūzijoje, kur domėjosi vietos verslo aplinka.

Uostamiesčio delegacijos sudėtyje į Prancūziją vyko Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, miesto savivaldybės atstovai.

Klaipėdiečiai susipažino su Havro uostu, verslo atstovais, lankėsi universitete, kur susitiko su vietos akademine bendruomene.

Klaipėdos miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė pasakojo, jog Havro uostas pagal savo plotą yra tris kartus didesnis ir pajėgesnis negu Klaipėdos uostas, tačiau mūsų uosto krovos rezultatai yra kur kas įspūdingesni.

Susipažinti su Prancūzijos jūrinio verslo aplinka visiems klaipėdiečiams buvo ne tik įdomu, bet ir naudinga.

„Mūsų pažintinės-dalykinės kelionės į įvairius jūrinius uostus organizuojamos nuo 2011 metų, - pasakojo Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos direktorius Harold Kovs.- Kiekviena kelionė yra ne tik įdomi, bet ir naudinga. Visada yra ko pasimokyti ne tik iš partnerių, bet ir konkurentų“.

Rugsėjo 24 d. Lietuvos uostamiesčio delegacija susitiko Lietuvos ambasadoriumi Prancūzijoje Dalium Čekuoliu, kuris svečiams pristatė Lietuvos ir Prancūzijos santykių aktualijas, ambasados veiklą ekonominėje ir transporto srityje, o Klaipėdos jūrų uosto krovos kompanijų asociacijos vykdomasis direktorius Harold Kovs pasakojo apie Lietuvos uosto kompanijų veiklą ir plėtros perspektyvas.

Siekiant geriau pristatyti verslo aplinką Prancūzijoje, delegacijai buvo surengtas susitikimas su advokatu Mažvydu Michalausku ir logistikos įmonių grupės RIMO direktoriumi tarptautiniams ryšiams Gintaru Bernatavičiumi. Klaipėdiečiams buvo pristatytos įmonių steigimo Prancūzijoje galimybės, jūrų teisės aktualijos, pasidalinta praktine patirtimi bendradarbiaujant su Prancūzijos įmonėmis ir administracija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder