Kinai jau pasiruošę mokėti už kokybę ir skonį

Kinai jau pasiruošę mokėti už kokybę ir skonį

Apie 50 juanių (22 litus), štai tiek Šandongo (Kinija) provincijos gyventojai yra pasiruošę mokėti už „Švyturio“ alų. Trečiadienį UAB „Švyturys-Utenos alus“ atstovai susitiko su Kinijos Liaudės Respublikos Šandongo (trečios pagal gynevtojų skaičių Kinijos) provincijos Ekonomikos ir informacijos komiteto atstovais.

Lankydamiesi darykloje tvirtai įsitikinome, jog „Švyturio“ verdamo alaus kokybė yra aukščiausio pasaulinio lygio. Kol kas Kinijoje Lietuva geriausiai žinoma kaip krepšinio šalis, bet tikiuosi, kad neilgai trukus ir „Švyturys“ bus toks pats žinomas“, – iš karto po apsilankymo darykloje teigė Kinijos Liaudies Respublikos Šandongo provincijos Ekonomikos ir informacijos komisijos viceprezidentas Yang Shaojun.

Nori būti madingi

Svečiai iš Kinijos neslėpė, kad vis daugiau kinų tradicinę konfujią ar sakę iškeičia į prancūzišką vyną ar atvežtinį aukštos kokybės alų iš Europos. Tad, kaip galima pamiršti geriausius ir ilgiausias tradicijas turinčius aludarius iš Lietuvos?

UAB „Švyturys-Utenos alus“ direktorius Rolandas Viršilas džiaugėsi pasiektais įmonės eksporto rezultatais ir pristatė ambicingus planus - kitąmet eksportą padidinti dar 30 procentų.

„Ne veltui pernai pirmą kartą bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikto labiausiai Lietuvos vardą garsinančio prekės ženklo tyrimai parodė, kad šalies vardą labiausiai garsina „Švyturys“, „Audimas“ ir „Žalgiris“. Ne tik mes patys didžiuojamės savo prekės ženklu – jį vertina ir užsienio šalys“, – komentuoja R. Viršilas.

Aludarių eksporto žemėlapyje atsiranda vis daugiau naujų šalių – tai Kinija, Nigerija. Produkciją „Švyturys-Utenos alus“ nuo praėjusių metų vėl tiekia Australijai, Danijai, Vengrijai, o bendrovės eksporto šalių lyderių sąraše šalia Rusijos, Anglijos, Airijos, Norvegijos bei JAV pernai įsitvirtino ir Lenkija.

UAB „Švyturys-Utenos alus“ eksporto vadovas Raimundas Laurikėnas pasakojo, jog sunkiausia Azijos žemyne buvo surasti patikimų partnerių. „Puiku, kad mums pavyko surasti patikimų ir profesionalių partnerių Kinijoje, su kuriais aktyviai dirbame jau nuo 2010 metų. Taip alus bus gan brangus, tačiau vis daugiau kinų leidžia sau prabangą ir kokybiško alaus gėrimas Kinijoje tampa mados reikalu“, - pasakojo jis.

 Keliaus laivais

Šandongo provincija - viena didžiausių Kinijos provincijų, joje gyvena daugiau kaip 96 milijonai gyventojų. Provincijos BVP – 711 mlrd. JAV dolerių arba 6365 doleriai vienam gyventojui.

Provincija garsėja ir savo vyno produkcija, aktyviai ieško partnerių Europoje.

„Švyturio“ alus šią provinciją pasieks laivais – iš Klaipėdos uosto keliaus į Roterdamą, o iš jo į Kiniją. Planuojama eksportuoti po 12 000 litrų alaus kas mėnesį.

„Tokioje didelėje rinkoje svarbiausia neskubėti ir po truputį tvirtai atsistoti ant kojų, plėsti partnerių gretas“, - mintimis dalinosi R. Laurikėnas.

„Kinija – didelė ir mums labai įdomi rinka, su savo specifine infrastruktūra, reikalavimais. Turime ambicingų planų, matome dideles perspektyvas, tad šiuo metu mums reikia tik kantrybės iki galo perprasti šalies rinkos specifiką ir keliamus reikalavimus“, – sakė „Švyturio-Utenos alaus“ vadovas.

Aukštos kokybės garantas

Kinijos delegacijos atstovai degustavo įvairias alaus rūšis, o aplankę gamyklą įsitikino, kad gerą skonį garantuoja ne tik modernūs įrengimai, bet ir šimtametė aludarystės patirtis.

Šiuo metu „Švyturio-Utenos alaus“ produkcija iš viso eksportuojama į 26 valstybes.

VE.lt jau rašė apie „Švyturio“ aludarių iškovotą prestižinį apdovanojimą JAV, kai „Švyturio Ekstra“ alaus butelis pasipuošė dar vienu pasaulio elitinės alaus lygos aukso medaliu. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder