Kiek šiemet pabrango mokyklinės prekės?

Kiek šiemet pabrango mokyklinės prekės?

Artėjant mokslo metams, parduotuvių lentynos jau pilnos mokyklinių prekių. Šiais metais tėvams pirmą kartą teks mokyklinius reikmenis supirkti eurais. Pardavėjai pastebi, kad būtent dėl euro tėvai iš pradžių ateina tik susipažinti su kainomis.

Iki mokslo metų pradžios liko dar beveik mėnuo, tačiau prekybos centrai jau mirga nuo mokyklinių prekių gausos. Šįkart tėvai pirmą kartą mokyklinį krepšelį pirks eurais. Vieni baiminasi pakilusių kainų, kiti žada pirkti reikiamas prekes nesukdami galvos, kiek išleis.

„Tiksliai sumos, kurią išleidome ankščiau, pasakyti negaliu, bet tikrai viskam mažiau išleidom. O dabar tik pradedame apsipirkinėti ir jau šiandien išleidome 100 eurų. Bet čia dar ne pabaiga“, – sakė parduotuvėje sutiktas pirkėjas.

„Ypač rašymo priemonės jos pabrango. Ta pati kaina, kokia buvo litais, tai dabar eurais“, – pastebėjo parduotuvės lankytojas.

„Iš tikrųjų pirksiu tas prekes, kurios reikalingos ir būsiu priversta išleisti tiek, kiek jos kainuoja. Bet, aišku, lauksim nuolaidų“, – pažymėjo moksleivio mama.

Nors tėvai mokykliniams reikmenims žada išleisti daugiau nei pernai, didžiųjų prekybos tinklų atstovai tvirtina, kad kainos kito nedaug, jei kas ir pabrango, tai vos keliais euro centais.

„Šiais metais vidutinis krepšelis yra pabrangęs 50 euro centų. Tame krepšelyje yra ir brangusių, ir pigusių prekių. Tarp brangusių prekių – daugiausiai popierius. Mokinuką tėveliams išleisti į mokyklą ir supirkti būtiniausius reikmenis kainuos maždaug apie 25 eurus. Įskaitant į tą krepšelį kanceliarines priemones, sąsiuvinius, aplankus. Taipogi, kuprinę. Aišku, kuprinių kaina svyruoja maždaug nuo 7,5 iki 65 eurų“, – pasakojo „Maxima LT“ Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė.

Mažesnėse parduotuvėse situacija panaši – prekybininkai teigia kainų nedidinę, jas diktuoja tiekėjai.

„Mes žymiai to skirtumo nepajutome, kadangi mūsų kainos buvo išlaikytos tokios, kokios buvo pernai. Galima būtų nebent teigti, kad gavome paprastų mokyklinių sąsiuvinių, kurie brango apie 10–15 procentų. Sudėliojome visą krepšelį, tai jeigu praėjusiais metais buvo apie 200 Lt, tai dabar yra 57 eurai. Taip, kad didelio pokyčio nėra“– pasakojo bendrovės „Reavita“ direktorė Ramutė Meškelienė.

Į kanceliarinių prekių parduotuves žmonės užsuka jau atslūgus pirkimui didžiuosiuose prekybos centruose. Tada pirkėjai ateina jau tiksliai žinodami, ko dar prireiks mokyklai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder