Keltai iš Švedijos ir Vokietijos - sausakimši

Keltai iš Švedijos ir Vokietijos - sausakimši

Didžiųjų metų švenčių grįžtantys emigrantai neleidžia atsikvėpti keltų kompanijoms. Beveik visi reisai gruodį – sausakimši.

Danų kompanijos „DFDS Seaways“ vadovai sako, kad daugiausia keleivių turi vasarą, bet nemažiau darbingas ir paskutinis metų mėnuo – keltai pilni norinčiųjų Kalėdas ir Naujuosius švęsti Lietuvoje. Nemaža jų dalis – emigrantai.

„Švedijos linijoje jau vasario viduryje populiariausiomis dienomis nebebuvo bilietų, dabar galbūt vieną kitą sėdimą vietą galima atrasti. O Vokietijoje tai dar šiek tiek tų vietų yra“, – sako „DFDS Seaways“ rinkodaros ir pardavimų keleiviams vadovas Vaidas Klumbys.

Daugiausia žmonių parplaukia iš Švedijos. Į keltą šioje Skandinavijos šalyje įsėda ir grįžtantys iš Norvegijos ar Danijos. Kylį renkasi lietuviai, dirbantys Vokietijoje ar Anglijoje. Pasak bendrovės atstovo, nors linijoje Klaipėda-Kylis, keleivių šiemet pervežta panašiai, kiek ir pernai, vis dėlto pastebima, kad lietuvių srautai čia gerokai sumažėjo.

„Šita tendencija prasidėjo po krizės, kada pasikeitė darbo jėgos judėjimas iš Vakarų Europos, iš Anglijos. Ypač persimetė į Skandinaviją. Tai dėl to Kylio linija šiek tiek nukentėjo, bet Švedijos linija ūgtelėjo“, – sako V. Klumbys.

Lietuvių mažėjimą Kylio linijoje esą kompensuoja 6 proc. išaugęs žmonių srautas iš Vokietijos. Dvigubai daugiau šiemet keltais plaukė ir olandų turistų.

Sausakimši keltai plauks ir po Naujųjų, tik priešinga kryptimi. Kito keleivių proveržio laukiama per Velykas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder