Kas antra klaipėdiečių šeima turi daugiau nei vieną televizorių

Kas antra klaipėdiečių šeima turi daugiau nei vieną televizorių

Pusė namų ūkių Klaipėdoje turi daugiau nei vieną televizorių. Dauguma (83 proc.) jų turi ir bent vieną skystųjų kristalų, plazminį ar LED, o 47 proc. – išmanųjį televizorių. Du penktadaliai klaipėdiečių namuose turi tik vieną televizorių. Šiuos duomenis atskleidė rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Kantar TNS“ atliktas tyrimas apie televizijos naudojimą Lietuvoje.

Palyginimui, visoje Lietuvoje daugiau nei vieną televizorių turi 54 proc. namų ūkių, o daugiausiai (64 proc.) tokių šeimų – Panevėžio apskrityje. Pagal šiuolaikinius skystųjų kristalų, plazminius ar LED televizorius turinčių gyventojų dalį Klaipėda lenkia visus likusius didžiuosius Lietuvos miestus. Net 83 proc. klaipėdiečių šeimų turi naujos kartos televizorius.

Tyrimo duomenimis, beveik trečdalis (28 proc.) klaipėdiečių namuose vis dar turi bent vieną kineskopinį televizorių.

„Lietuviai ir toliau noriai žiūri televiziją ir vis dažniau tai daro naudodamiesi technologiniu požiūriu pažangesniais televizoriais. Daugelis gyventojų žiūrėdami televiziją šiandien nori mėgautis aukštos kokybės vaizdu ir garsu, o neretai ir naudotis įvairiomis papildomomis funkcijomis, todėl dažniau renkasi modernesnius televizorius“, – sako projektų vadovė Lina Petraitienė.

Vertinant TV signalo priėmimo būdą, tyrimo duomenimis, daugiausiai klaipėdiečių naudojasi kabeline (55 proc.) ir internetine (IPTV) (22 proc.) televizija. Visoje šalyje per metus labiausiai (3 proc. punktais) paaugo būtent internetinę (IPTV) televiziją naudojančių namų ūkių skaičius. Dar 21 proc. klaipėdiečių naudojasi skaitmeninės antžeminės televizijos paslaugomis, o 9 proc. renkasi palydovinę televiziją. Iš viso 88 proc. kauniečių už televizijos paslaugas moka.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder