Kada pradėsime vilioti investuotojus?

Kada pradėsime vilioti investuotojus?

Su užsienio investuotojais dirbanti nacionalinė agentūra "Investuok Lietuvoje" uostamiesčio valdžiai priminė įsisenėjusias problemas: Klaipėda kasmet vis labiau atsilieka nuo Kauno ir Vilniaus, o užsienio kapitalo įmonės, ieškančios galimybių plėstis ar perkelti verslą, iš vietinių valdininkų esą nesulaukia jokios pagalbos.

Ir tai esą tik dalis bėdų. Trūkstant aukštos kvalifikacijos specialistų uostamiestis domina nebent gamybininkus, o aukštą pridėtinę vertę kuriantys finansų ir verslo gigantai kuriasi sostinėje, kartais - Kaune.

Tačiau uostamiesčio valdžia piešia optimistinę perspektyvą: rengiama Klaipėdos ekonominės plėtros strategija esą turėtų pagerinti investicinę aplinką trečiajame pagal dydį Lietuvos mieste.

Pažėrė pastabų

Miesto valdžiai kreipimąsi atsiuntęs "Investuok Lietuvoje" generalinis direktorius Mantas Katinas pažymi, jog jo vadovaujama įstaiga nuolat sulaukia Klaipėdoje norinčių įsikurti investuotojų užklausų: teiraujamasi pagalbos susijusios su leidimais, nekilnojamuoju turtu ir kitais su įsikūrimu susijusiais klausimais.

"Klaipėdos m. savivaldybėje nėra nė vieno darbuotojo, kuris būtų išimtinai atsakingas už verslo užklausų koordinavimą ir aktyviai bei sistemingai dirbtų su verslo pritraukimu", - pažymima rašte.

Dokumente taip pat išskiriamos problemos, dėl kurių investuotojams Klaipėda nepatraukli: menkas pasiekiamumas skrydžiais, tarptautinio žinomumo nebuvimas, darbo jėgos, ypač informacinių technologijų (IT) specialistų, trūkumas.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder