"Jūratė ir Kastytis" pirkėjų nesudomino

"Jūratė ir Kastytis" pirkėjų nesudomino

UAB "Lietuvos kinas" nepavyko pirmojo viešo aukciono metu parduoti buvusio uostamiesčio kino teatro "Jūratė ir Kastytis" patalpų - statiniu niekas nesusidomėjo.

Taikos pr. 105 esantį nekilnojamąjį turtą sudaro 1 727 kv. metrų bendrojo ploto patalpos bei 1 687 kv. metrų ploto kiemo aikštelė. Pradinė pardavimo kaina siekė 801 tūkst. eurų.

Anot "Lietuvos kino" direktoriaus Arūno Toškaus, rankos kol kas nenuleidžiamos.

"Planuojame dar vieną aukcioną. Jis turėtų įvykti maždaug rugsėjo viduryje", - tvirtino vadovas.

Visgi didelių pokyčių konkurse nebus, mat reikalaujama, kad pirmieji trys konkursai vyktų teikiant turto vertintojų nustatytą kainą. Tik 4-ojo konkurso metu kainą galima nuleisti 10 proc.

A. Toškus priminė, jog Dubysos gatvėje sandėlius ir žemės sklypą pavyko parduoti iš antrojo karto, tad ir kitų konkursų metu tikimasi sulaukti sėkmės.

Parduoti kino teatrą norėta jau senokai. Teigiama, kad prieš trejus metus norą įsigyti šį nekilnojamąjį turtą buvo išreiškęs ir prekybos tinklas "Lidl".

Kino teatras "Jūratė ir Kastytis" duris atvėrė apie 1977-uosius. Kino teatre veikė dvi salės ir tai buvo itin pamėgta klaipėdiečių, gyvenusių pietinėje miesto dalyje, vieta. Buvo laikai, kai teatras nė nebepajėgė aptarnauti tokio kiekio žmonių, tad veiklą planuota išplėsti.

Didžiausią smūgį "Jūratei ir Kastyčiui" sudavė "Žemaitijos" kino teatro modernizavimas, vėliau - "Akropolyje" įsikūrusio modernaus kino teatro veikla.

Savo veiklą kino teatre bendrovė sustabdė maždaug prieš dešimtmetį. Po to patalpas bendrovė nuomodavo ir ten vyko uždaros filmų peržiūros, renginiai, seminarai. Filmams rodyti patalpas išsinuomodavo ir kino festivaliai. "Jūratės ir Kastyčio" patalpose šiandien kol kas dar veikia kazino, biliardinė, parduodama buitinė technika.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder