I. Degutienė: valdantieji dėl naujų taupymo priemonių kol kas neapsisprendė

I. Degutienė: valdantieji dėl naujų taupymo priemonių kol kas neapsisprendė

Kol kas valdančioji koalicija nėra apsisprendusi, ar palaikyti Vyriausybės inicijuojamus naujus biudžeto taupymus.

Vyriausybė siūlo įšaldyti valdininkų ir politikų atlyginimus, palikti toliau galioti 2 proc. įmokas į privačius pensijų fondus, o nuo 2012 m. pradėti laipsniškai tolinti pensinį amžių. Dėl šių siūlymų buvo sutarta antradienį vykusiame Vyriausybės posėdyje, į Seimą netrukus keliaus atitinkamos įstatymų pataisos.

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės teigimu, nieko nedarymas atvestų valstybę prie bankroto, didėjančios aptarnavimo skolos, kuri kasmet siekia 300 mln. litų.

"Vyriausybė siunčia signalus, kad būtina ir toliau ryžtingai kažką daryti, tai yra konkrečiai siūlomi vieni ar kiti dalykai, kurių tikrai dar Seime mes neturime (...) Kol kas valdanti koalicija nėra iki galo apsisprendusi dėl visų galimų veiksmų. Todėl tikrai šiandien nenorėčiau samprotauti, kaip vienaip ar kitaip tą reikėtų daryti", - trečiadienio rytą "Žinių radijuje" komentavo I. Degutienė.

Seime vertinimai dėl naujų taupymo priemonių yra nevienareikšmiai. Pasak I. Degutienės, skirtingai mąsto parlamentarai, koalicijos partneriai.

"Mes turime visi susitarti ir suvokti, kad, jeigu mes nieko nedarysime, tai turėsime žymiai prastesnes pasekmes, negu turime šiandien. Jeigu norime išeiti iš tos aklavietės, tai veiksmai turi būti. Kitas dalykas, visi vieningai ir koalicijoje pritaria ir, ko gero, jeigu bus tokie projektai atnešti į Seimą, ir Seimas tam pritars, tai būtent pratęsti valstybės politikų, tarnautojų, teisėjų sumažintą darbo apmokėjimą. Tam turbūt niekas nesipriešins", - sakė I. Degutienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder