HTC ir „Google“ pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo

HTC ir „Google“ pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo

JAV technologijų bendrovė „Google“ pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo su Taivano išmaniųjų telefonų gamintoja HTC, tikėdamasi išplėsti išmaniųjų telefonų verslą, sandoris įvertintas 1,1 mlrd. dolerių, ketvirtadienį informuoja BBC.

„Google“ neperims Taivano įmonės akcijų, tačiau dalis HTC personalo - apie 2000 darbuotojų - prisijungs prie Silicio slėnio milžinės. 

Taivano bendrovė dar neseniai buvo vienas didžiausių išmaniųjų telefonų rinkos žaidėjų, tačiau pastaruoju metu nesugeba konkuruoti su „Apple“ ar „Samsung“. Vos prieš penkerius metus HTC priklausė apie 9 proc. pasaulinės rinkos, tačiau, naujausiais vertinimais, bendrovės rinkos dalis sumažėjo iki 1 proc.

„Google“ tikisi įgyvendinti sandorį iki 2018 m. pradžios su sąlyga, jeigu sandoriui pritars reguliavimo institucijos. Ketvirtadienį prekyba HTC akcijomis Taivane buvo sustabdyta.

„Google ir „HTC Corporation“ ketvirtadienį pranešė apie galutinį susitarimą, pagal kurį dalis HTC darbuotojų - daugelis iš kurių jau dabar kartu su „Google“ kuria naująją išmanųjį telefoną „Pixel“, - pereis dirbti į „Google“, - teigiama „Google“ pareiškime. Manoma, kad šiuo sandoriu „Google“ valdanti kompanija „Alphabet“ siekia sujungti programinės ir techninės įrangos gamybą.

Be to, pagal susitarimą „Google“ įgis neišimtinę licenciją į intelektinę HTC nuosavybę.

HTC bendrovė buvo įsteigta 1997 metais. Ji gamina išmaniuosius telefonus ir planšetes. Jos būstinė įsikūrusi Naujame Taibėjuje, Taivane. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder