Hannesas Swoboda: "ES biudžeto projektas neturi daugumos palaikymo"

Hannesas Swoboda: "ES biudžeto projektas neturi daugumos palaikymo"

Lietuvoje vieši Europos Parlamento Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos nariai. Susitikime su prezidente Dalia Grybauskaite aptarti svarbiausi artėjančio Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai klausimai.

Kalbėta ir apie derybas dėl Europos Sąjungos daugiamečio biudžeto 2014–2020 metams. Europos Parlamento socialistų vadovas Hannesas Swoboda sako, kad biudžeto projektas neturi daugumos palaikymo Parlamente, todėl artimiausiu metu nebus balsuojama dėl jo patvirtinimo.

„Mes turime susitaikyti, kad biudžetas yra toks mažas, mažesnis nei anksčiau. Bet, pavyzdžiui, kainos žemės ūkio sektoriuje kyla, jei taip bus ir toliau, mums nereikės tiek daug lėšų skirti šiai sričiai ir galėsime tuos pinigus atiduoti smulkiajam ir vidutiniam verslui, kovai su nedarbu ar inovacijoms.

Dabar nebalsuosime [dėl biudžeto], nes plačiai sutariama, kad nereikėtų balsuoti dėl susitarimo, nes norime geresnio. Nebūtų prasminga balsuoti neigiamai. Norime balsuoti tada, kai mūsų dauguma manys, kad tai yra mums priimtinas kompromisas“, – sakė H. Swoboda.

Tai reiškia, kad biudžeto klausimas gali būti sprendžiamas jau Lietuvos pirmininkavimo metu. Prezidentė D. Grybauskaitė teigia, kad pasiekti susitarimą būtina kuo greičiau, kad ES lėšos šalis nares pasiektų laiku.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder