Gurmaniški pusryčiai "Michaelson boutique Hotel" viešbutyje: geros dienos startas

Gurmaniški pusryčiai "Michaelson boutique Hotel" viešbutyje: geros dienos startas

Mitybos specialistai vienareikšmiškai sutaria, kad geros dienos taisyklė yra visaverčiai pusryčiai. Kokybiškas ir įvairus maistas žmogaus organizmui suteikia gyvybiškai svarbios energijos, na, o lėtas pusryčiavimo ritualas malonioje aplinkoje dienos startui įkvepia daugiau pozityvumo.

Kokybiškus ir gardžius pusryčius siūlo ir išskirtinis uostamiesčio viešbutis "Michaelson boutique Hotel", įsikūręs šalia Danės upės, kultūros paveldo objektu pripažintame venecijietiško stiliaus pastate. Autentiška, prabangia ir jaukia aplinka bei kokybišku apgyvendinimu lankytojus stebinantis viešbutis miestiečius ir miesto svečius kviečia dieną pradėti su "Lėtaisiais pusryčiais".

KOŠĖS. Pusryčiauti apsilankę svečiai galės išsirinkti ir sveikuoliškos bolivinės balados.

Prisitaiko prie poreikių

Elegantiškas restoranas su atvira virtuve įrengtas pirmojo aukšto viršutinėje erdvėje ir jame vienu metu telpa 26 svečiai. Šiuo metu restorane tiekiamais pusryčiais mėgautis gali visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai darbo dienomis nuo 7 iki 11 val., savaitgaliais - nuo 8 iki 12 val.

"Norint teisingai pradėti dieną ir pajusti, ką reiškia "Michaelson boutique Hotel" viešbutyje gaminamo maisto kokybė, nedera skubėti. Savo svečiams akcentuojame, kad pusryčiams čia reikia skirti bent pusvalandį, o dar geriau - visą valandą", - sako viešbučio pardavimo ir rinkodaros vadybininkė Simona Vilimaitė.

RESTORANAS. Elegantiškas restoranas su atvira virtuve įrengtas pirmojo aukšto viršutinėje erdvėje ir jame vienu metu telpa 26 svečiai.

Siekdama aukščiausios svečiams patiekiamo maisto kokybės ir šviežumo, "Michaelson boutique Hotel" virtuvė atsisakė marmitų - indų temperatūrai palaikyti. Čia visi karštieji patiekalai yra gaminami tik iš meniu nenaudojant jokių anksčiau užšaldytų ar greitai paruošiamų maisto produktų.

Viešbučio pusryčių valgiaraštis stebina įvairove. Meniu galima rasti keturių rūšių košių, tarp jų ir bolivinės balandos, nuolatinių ir sezoninių blynelių. Sezono naujiena - batatų blyneliai. Omletai, virti ir kepti kiaušiniai, varškėtukai, kuriuos labai mėgsta mažieji svečiai, - "Lėtųjų pusryčių" meniu patenkins kiekvieno lankytojo skonį.

Vienas įdomiausių pusryčių meniu akcentų - firminis "Michaelson boutique Hotel" viešbučio patiekalas - kiaušinis krepšelyje, kuris, anot S. Vilimaitės, šiek tiek primena Benedikto kiaušinį.

Pašnekovė akcentavo, kad išskirtinis dėmesys skiriamas visiems klientams. Taigi tais, kurie turi specialių valgymo įpročių, taip pat bus pasirūpinta. Esant poreikiui, patiekiamas maistas be laktozės ar gliuteno (ar glitimo) ar netgi, svečiui pageidaujant, pakoreguojamas meniu.

ĮVAIRU. Ant švediško stalo svečiai visuomet ras sūdytų ar rūkytų lašišų, vytintos jautienos išpjovos, vytinto kiaulienos kumpio, kuriuos viešbutis užsisako iš kruopščiai atrinktų Norvegijos, Vokietijos bei Lietuvos tiekėjų.

"Apie kiekvieno viešbutyje apsistojusio svečio poreikius, alergiją, netoleruotinus produktus ar valgymo įpročius, prieš jam atvykstant, gauname maksimaliai daug informacijos ir ją perduodame virtuvei. Būna, jog sulaukiame svečio iš tolimos šalies, ir jo valgymo įpročiai kardinaliai skiriasi nuo mūsų. Tačiau viešbučio komanda jam pasiruošusi pateikti specialų meniu", - tikino S. Vilimaitė.

Skonių įvairovė

Kol svečiai laukia karšto patiekalo, užsakyto iš meniu, jie raginami pasivaišinti maistu, kuris patiekiamas švediško stalo principu. Lankytojai kasdien gali atsigaivinti šviežiai spaustomis apelsinų arba greipfrutų sultimis, pasimėgauti šviežiais ar džiovintais vaisiais ar pradėti pusryčius dubenėliu dribsnių, sumaišytų su pienu ar ekologišku jogurtu.

Ant švediško stalo svečiai visuomet ras sūdytų ar rūkytų lašišų, vytintos jautienos išpjovos, vytinto kiaulienos kumpio, kuriuos viešbutis užsisako iš kruopščiai atrinktų Norvegijos, Vokietijos bei Lietuvos tiekėjų.

FIRMINIS "Michaelson boutique Hotel" viešbučio patiekalas - kiaušinis krepšelyje.

Pusryčiams siūlomas platus sūrių asortimentas - baltasis pelėsinis, ožkos, fermentinis bei 24 mėnesius brandintas lietuviškas sūris "Džiugas", varškės sūris, itališka mocarela.

Svečiai raginami pusryčius pasigardinti tokiais gero skonio akcentais kaip saulėje džiovinti pomidorai, kuriuos marinuoja patys viešbučio kulinarai, žaliosiomis ir juodosiomis alyvuogėmis.

Būtina paminėti, jog maistui gaminti ir produktams marinuoti naudojamas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus.

Vienas iš "Michaelson boutique Hotel" pusryčių švediško stalo išskirtinumų - svečių itin pamėgtų sūrių ir saldžių, sezoninių ir netradicinių pyragų įvairovė.

Pastaruoju metu svečiams siūloma pasimėgauti kalakutienos pyragu, granatų sveikuolišku pyragu, kuris yra kepamas be miltų - vietoje jų naudojamos avižos. Pyragų asortimentas, atsižvelgiant į sezoniškumą ir lankytojų poreikius, kinta. Į naujų skonių receptų kūrybą aktyviai įsitraukia visas viešbučio kolektyvas, kurį pašnekovė vadina viena didele "michaelsoniukų" šeima. Na, o subtilias idėjas realizuoja viešbučio virtuvės komanda, kitas - vietinė Klaipėdos kepyklėlė, su kuria bendradarbiauja viešbutis.

PYRAGAI. "Michaleson boutique Hotel" viešbučio virtuvės kūrybos pyragai - sūrūs ir saldūs, sezoniniai ir netradiciniai.


 

"Naujų receptų paieškos yra ilgas ir sudėtingas darbas, prie kurio prisideda visi viešbučio komandos nariai. Iki tol, kol patiekalo skonis pasiekia norimą kokybės lygmenį bei viešbučio lankytojo lėkštę, vyksta degustacijos, diskusijos, eksperimentai, kūryba. Tačiau, siekiant išgauti idealų patiekalo skonį, nesumeluočiau sakydama, visą širdį atiduoda viešbučio savininkė ir pažįstamų nepriekaištinga kulinare vadinama Vitalija Bertašius. Ji daugelį metų gyvena Šveicarijoje, itališka dvasia alsuojančiame Tičino kantone, ir yra labai reikli virtuvės šeimininkė. Taigi didžiausias kūrybinis potencialas yra būtent jos", - pasakojo S. Vilimaitė.

Vertina šviežią kavą

O kaipgi pusryčiai be gardžios ir aromatingos kavos? Tam, kad "Michaelson boutique Hotel" viešbučio lankytojai mėgautųsi tik šviežiai sumalta kava, restoranas atsisakė kitiems viešbučių bufetams įprastų kavos termosų. Įvairiausios rūšies kava - latte, kapučino, juoda kava ar espresso, daroma tik kavos aparatu ir klientui patiekiama gardžiai garuojanti bei visiškai šviežia.

ASORTIMENTAS. Pusryčiams siūlomas platus sūrių asortimentas - baltasis pelėsinis, ožkos, fermentinis bei 24 mėnesius brandintas lietuviškas sūris "Džiugas", varškės sūris, itališka mocarela.

Arbatos mėgėjai taip pat nenusivils plačiu šio karšto gėrimo asortimentu. "Michaelson boutique Hotel" siūlo pasimėgauti arbata, kuri išsiskiria tuo, kad žolelės buvo kruopščiai atrinktos rankomis ir patiektos aromatui atsiskleisti padedančiuose šilkiniuose maišeliuose. Svečiams patiekiama trijų rūšių žalioji arbata, juodoji, vaisinė, ramunėlių ir kitos.

Kalbant apie gėrimus, verta paminėti, kad kiekvieną savaitgalį svečiai vaišinami "Prosecco" taure. "Norime, kad pusryčiai taptų ilgesni, šventiškesni, kad žmonės galėtų atsipalaiduoti ir ilgiau pasimėgauti šiuo ryto ritualu", - sakė S. Vilimaitė.

Pusryčiavimo kultūra "užkrečia"

Pusryčiauti "Michaelson boutique Hotel" viešbutyje kviečiami visi: ir klaipėdiečiai, ir miesto svečiai, pavieniai lankytojai, draugų kompanijos, šeimos su mažais vaikais.

BLYNELIAI. Šio sezono restorano naujiena - batatų blyneliai.

Paklausta, kokių atsiliepimų po pusryčių sulaukia viešbutis, anot pašnekovės, tereikia pasiskaityti interneto puslapį "TripAdviser". Čia svečiai, išskirdami karštus patiekalus, esą kaskart puikiai įvertina pusryčius.

"Viena mūsų restorano lankytoja pasidžiaugė savo sprendimu gimtadienį švęsti būtent pusryčiaujant. Smagiai praleidus rytą kartu su draugėmis jai liko laisva diena malonioms pramogoms, - pasakojo S. Vilimaitė. - Noriu pasidžiaugti, jog pusryčiavimo kultūra, nors kol kas dar gyvuoja nedidelėje klaipėdiečių bendruomenėje, po truputį "užkrečia" ir kitus miestiečius. Populiarumas auga, matyt, todėl, kad žmonės pajuto, kaip gera anksti pradėti dieną gardžiai pusryčiaujant kartu su šeima ar draugais. Kas gali būti geriau?"

Reiktų pagirti ir puikų viešbučio personalą, aptarnaujantį pusryčiaujančius svečius. Jie jaučia kiekvieno kliento poreikius: tie, kurie nori gauti daugiau dėmesio, mielai jo gauna, o prie tų, kuriems reikia privatumo, padavėjai prieina tik esant poreikiui. "Tai, kad mūsų aplinka yra gana kamerinė, leidžia atpažinti kiekvieno kliento poreikį ir skirti jam deramą dėmesį", - akcentavo S. Vilimaitė.

LAUKIAMI. Pusryčiai prieinami ne tik viešbučio svečiui, bet ir miestiečiams bei miesto svečiams. Viešbučio šūkis: "Čia jūs visada laukiami!"

"Lėtųjų pusryčių" kaina "Michaelson boutique Hotel" viešbutyje vienam žmogui siekia 15 eurų, tačiau "žmogus, vertinantis kokybę, pas mus ją randa ir už tai jis pasiruošęs sumokėti. Kokybė yra pagrindinis mūsų viešbučio "varikliukas", - sakė viešbučio atstovė.

Išskirtinėms progoms

Viešbutyje, be tradicinių pusryčių, specialiomis progomis taip pat organizuojami vėlyvieji pusryčiai - "brunch", kurių metu svečiams siūloma pasimėgauti užkandžiais iš kur kas gausesnio švediško stalo bei patiekalais specialiai tam tikroms progoms papildyto meniu, pasivaišinti vyno taure bei gardžiu puodeliu kavos.

Beje, baro lankytojai gali užsisakyti ir specialios espresso coretto - stiprios juodos kavos puodelį, subtiliai pagardintą anyžine sambuka. Sodri ir kvapni espresso primena itališką klasiką, artimą viešbučio "Michaelson boutique Hotel" stiliui dėl architektūrinių panašumų į Venecijos sandėlius. Šis netradicinis, mistiškas kavos ir anyžiaus skonių derinys, nepaisant specifinio skonio, mėgstamas ir vertinamas viešbučio lankytojų. Prie kavos visuomet patiekiamas ir nemokamas specialus gardumynas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder