"Gjensidige" įsigyja bendrovę "PZU Lietuva"

"Gjensidige" įsigyja bendrovę "PZU Lietuva"

„Gjensidige Forsikring ASA” ir PZU SA baigė sandorį, pagal kurį „Gjensidige" įsigijo 99,88 proc. bendrovės „PZU Lietuva” akcijų.

Šis įsigijimas - nuosekli „Gjensidige" strategija plėtoti veiklą Šiaurės ir Baltijos šalių regione. Įsigijusi bendrovę „PZU Lietuva", „Gjensidige" tampa viena iš didžiausių Baltijos šalių ne gyvybės draudimo bendrovių.

Dabar įmonių grupės rinkos dalis Baltijos šalyse išaugo maždaug nuo 7 proc. iki 12 proc., o Lietuvoje - maždaug nuo 7 proc. iki 19 proc.

Pagal sutartį, „PZU Lietuva" prekės ženklas bus pakeistas per šešis mėnesius nuo sandorio užbaigimo dienos.

„PZU Lietuva" labai gerai atitinka mūsų veiklos kryptį Baltijos šalyse, o ją įsigiję, sustiprinsime savo poziciją rinkoje, kurioje tikimės užtikrintai augti," - teigia „Gjensidige Forsikring ASA" generalinis direktorius Helge Leiro Bastadas (Helge Leiro Baastad). „Mūsų manymu, per pastaruosius metus Baltijos šalių rinkoje įvykę struktūriniai pokyčiai padės vystyti verslą pelningiau ir racionaliau. „PZU Lietuva" įsigijimas atveria galimybes mūsų verslo Baltijos šalyse sinergijai," - pabrėžė H. L. Bastadas.

„Baltijos šalių draudimo rinkos galimybės dar neišsemtos. Daug erdvės augti yra tiek privačiame, tiek verslo segmentuose. Mūsų komanda turi darbo patirties Baltijos šalyse. Tai tikrai bus naudinga stiprinant „Gjensidige" poziciją rinkoje," - sako „PZU Lietuva" generalinis direktorius Marius Jundulas.

Dabar prasidės dviejų įmonių - „Gjensidige Baltic" ir įsigytos bendrovės „PZU Lietuva" - integracijos procesas. Per ateinančius mėnesius bus atlikti pirmieji svarbūs darbai - prekės ženklo keitimas ir IT sistemų koordinavimas. Vėliau, siekiant sinergijos, bus skirtos investicijos veiklai tobulinti bei keistis patirtimi.

„PZU Lietuva" - trečioji pagal dydį draudimo bendrovė Lietuvoje, užimanti 13,8 proc. šalies draudimo rinkos. 2014 m. įmonės bendra pasirašytų draudimo įmokų suma siekė 50 mln. eurų. Bendrovėje dirba apie 560 darbuotojų.

Likusieji 0,12 proc. akcijų, kurių „Gjensidige" neįsigijo, priklauso vietos investuotojui. Tos akcijos nesudarys kliūčių integruoti „PZU Lietuva" į „Gjensidige Baltic" veiklą.

Lietuvoje „PZU Lietuva" teikia ne gyvybės draudimo paslaugas, iš kurių svarbiausi yra transporto, turto ir asmens draudimai. Bendrovė buvo įsteigusi filialus Estijoje bei Latvijoje, tačiau jie nebuvo šio sandorio dalis.

2014 m. bendrovėje „PZU Lietuva" apie 40 procentų bendrų pasirašytų draudimo įmokų sudarė įmokos iš fizinių asmenų ir apie 60 procentų - iš juridinių asmenų. Bendrovės pardavimų tinklą sudaro nuosavas tinklas, brokeriai, priklausomi tarpininkai, kiti partneriai, kelių rūšių draudimas parduodamas ir internetu bei telefonu.

„Gjensidige Forsikring ASA" yra pirmaujanti Šiaurės šalių ne gyvybės draudimo bendrovė, veikianti Norvegijoje, Danijoje, Švedijoje ir Baltijos šalyse. 2014 m. bendrovės veiklos pajamos siekė 2,54 mlrd. eurų, o prieš įsigyjant „PZU Lietuva", įmonių grupėje dirbo apie 3500 darbuotojų.

Į Baltijos šalių rinką „Gjensidige" įžengė 2006 m., įsigijusi „Parekss Insurance". 2008 m. įsigyta bendrovė „RESO Europa", o 2009 m. - „Lansforsakringar” portfelis. 2014 m. bendrovei teko 6,9 proc. Baltijos šalių rinkos. Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, kur siūlomos pagrindinės ne gyvybės draudimo paslaugos, dirba apie 380 darbuotojų ir nemažai draudimo konsultantų. 2014 m. bendra pasirašytų draudimo įmokų suma Baltijos šalių rinkoje siekė 56,4 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder