Gatvės asfaltavimo šešėlių dar neišsklaido

Gatvės asfaltavimo šešėlių dar neišsklaido

Naujos sudėties Antikorupcijos komisija tęsia raštų dėl galimos korupcijos asfaltuojant Klaipėdos gatvės atkarpą nagrinėjimą. Vis dėlto kol kas dar nepriimtas joks sprendimas - išvadas ketinama parengti balandį.

Darbą pradėjusi naujos sudėties komisija, vadovaujama Rimanto Didžioko, kurio pavaduotoja buvo išrinkta Nina Puteikienė, pratęsė ankstesnių komisijos narių pradėtą nagrinėjimą.

Kariškio Nerijaus Rimkevičiaus keliami klausimai dėl Klaipėdos g. atkarpos asfaltavimo, "Tauro sodų" gatvių vystymo planų bei kai kurių gatvių atrinkimo asfaltuoti iki šiol jau buvo pasiekę Seimo kontrolierius, Generalinę prokuratūrą, Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybą, Kontrolės komitetą. Seimo kontrolieriai nurodė, kad Savivaldybėje turėtų būti visiems aiški gatvių asfaltavimo prioritetų tvarka. Taip pat atkreiptas dėmesys į tai, kad Savivaldybė netinkamai atsakė N. Rimkevičiui.

Antikorupcijos komisijai peržiūrėti klaipėdiečio pateiktus raštus pavedė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. Esą komisija turėtų atlikti N. Rimkevičiaus raštų turinio vertinimą ir priimti sprendimą dėl antikorupcinio vertinimo tikslingumo.

Antikorupcijos komisijai antradienio posėdyje dalyvavę Savivaldybės administracijos atstovai aiškino, kad 2014 metais buvo gautas penkių Klaipėdos gatvės namų gyventojų prašymas asfaltuoti gatvę. Esą tuo prašymu remiantis atkarpa ir buvo išasfaltuota.

Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas aiškino, kad tokių raštų gaunama dažnai, jie registruojami, administracijos direktorius paveda atsakingiems padaliniams juos nagrinėti.

"Pagal projektų įgyvendinimo tvarką išanalizuojama situacija dėl transporto, gatvių, teikiamas atskiras prašymas Investicijų ir ekonomikos departamentui, kuris nagrinėja toliau. Buvo pavedimas Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai, kuris nagrinėja gatvių, transporto, ūkio klausimus. Jis kreipėsi per administracijos direktorių į Investicijų ir ekonomikos departamentą dėl būtinybės tvarkyti tą gatvę", - aiškinosi R. Zulcas.

Administracijos specialistai laikosi nuomonės, kad turėtų būti tvarkomos tos gatvės, kurios yra pradėtos tvarkyti, o ta atkarpa kažkada esą jau buvo pradėta tvarkyti. Be to, buvo teigiama, kad gatvėje atlikti remonto darbai, nes gatvės atkarpos pagrindas nebuvo naujas, nebuvo ir tiesiamos naujos kanalizacijos.

Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė nurodė, kad prieš tvarkant Klaipėdos g. atkarpą, dėl kurios vėliau kilo toks triukšmas, ji asmeniškai tos gatvės neapžiūrėjo, buvo pasitikėta L. Dūdos informacija. Ji teigė, kad po to Tauralaukyje buvo įrengta dar viena gatvė - Akmenų. Darbai laukia Vėjo, Debesų, Smėlio gatvėse, beveik baigtas rengti Klaipėdos gatvės rekonstravimo projektas.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova priminė, kad pernai miesto Taryba patvirtino tvarką, kurioje nustatyta, kaip prioritetizuojamos asfaltuojamos gatvės.

"Yra nuolatinis proceso tobulinimas ir taip gimė tvarka. Esame dėkingi, kad šis klausimas iškilo ir turime dabar reglamentuotą tvarką", - kad gatvių asfaltavimo proceso organizavime būta trūkumų, pripažino E. Mantulova.

Administracija iki kito Antikorupcijos komisijos posėdžio dar turės raštu pateikti paaiškinimus, kada ir kaip buvo įgyvendinti Seimo kontrolieriaus išdėstyti nurodymai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder