Gargžduose pagaminta produkcija parduodama sėkmingai

Gargžduose pagaminta produkcija parduodama sėkmingai

"Mars Lietuva", šokoladinių batonėlių ir ėdalo gyvūnams augintiniams rinkos lyderė Lietuvoje, neaudituotais duomenimis, pernai padidino pardavimą 0,7 proc., iki 467 mln. litų. 2009 metais pardavimas siekė 463,8 mln. litų. Gamykloje pagamintos produkcijos gyvūnams augintiniams eksportas sudarė 91 proc.

Pernai bendrovė Gargžduose pagamino 78,3 tūkst. tonų produkcijos (2009 metais - 80,272 tūkst. tonų). Nepaisant per metus 2,4 proc. sumažėjusių gamybos apimčių, įmonės pajamas augino aukštesnės kategorijos produktų dalies padidėjimas.

Pasak "Mars Lietuva" generalinės direktorės Aušros Žemaitienės, įmonė pernai Lietuvoje pardavė 133 proc. daugiau Gargžduose pagamintos produkcijos nei 2009 metais, o bendrai Baltijos šalyse 94 proc. daugiau.

Pernai bendrovė Lietuvoje investavo 22,7 mln. litų, o 2011 metais į gamybos plėtrą ir modernizavimą planuojama investuoti 27 mln. litų. 2010 metais Gargždų gamykloje buvo pradėti gaminti "Whiskas" prekės ženklo gaminiai katėms su žuvimi, tiekiama iš tvarios žuvininkystės praktiką naudojančių žuvies tiekėjų. Įmonė ir jos žaliavų tiekimo grandinė neseniai buvo sertifikuota pagal MSC ("Marine Stuardship Council") standartą.

Į šalies biudžetą 2010 m. "Mars Lietuva" įmonė sumokėjo 18 mln. litų mokesčių (neįskaitant PVM). Dar 8,6 mln. litų į biudžetą pateko įmonės darbuotojų gyventojų sumokėtų pajamų, "Sodros" ir sveikatos draudimo mokesčių pavidalu. Įvairiems mokymams pernai bendrovė skyrė 416 tūkst. litų. Per metus "Mars Lietuva" Lietuvos įmonėms už įvairias paslaugas ir išteklius sumoka apie 25 mln. litų.

"Mars Lietuva" priklauso vienam didžiausių pasaulyje maisto koncernų "Mars, Incorporated". Taip pat bendrovė yra viena didžiausių šalies eksportuotojų, ketvirta didžiausia maisto pramonės įmonė šalyje. Per savo veiklos metus bendrovė Lietuvoje jau investavo daugiau kaip 290 mln. litų.

"Mars Lietuva" dirba daugiau kaip aštuoni šimtai darbuotojų.

Per metus gamykloje pagaminama 80 tūkst. tonų "Pedigree", "Whiskas", "Exelcat", "Kitekat", "Sheba" ir "Cesar" produkcijos gyvūnams augintiniams.

"Mars Lietuva" gamykla yra viena didžiausių šalies eksportuotojų - joje gaminami 350 rūšių ir porūšių produktai tiekiami į daugiau kaip 20 Europos šalių.

Lietuvoje bendrovė organizuoja prekybą "Mars, Incorporated" gaminamais saldainiais ir ledais "Mars", "Snickers", "Bounty", "M&M's" "Twix", "Milky Way", ryžiais ir padažais "Uncle Ben's", gyvūnų augintinių priežiūrai skirtais "Pedigree", "Chappi", "Whiskas", "Kitekat", "Sheba" "Frolic", "Catsan" ir "Natusan" produktais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder