ECB žada imtis priemonių rinkoms apsaugoti po "Brexit"

ECB žada imtis priemonių rinkoms apsaugoti po "Brexit"

Europos centrinis bankas (ECB) ketina viešai pažadėti kartu su Anglijos centriniu banku imtis priemonių apsaugoti finansų rinkoms, jeigu britai nubalsuotų už pasitraukimą iš Europos Sąjungos. Apie tai praneša "Reuters".

Tokie pasiruošimai rodo, kokia įtampa tvyro prieš birželio 23 dieną vyksiantį referendumą. Šis nulems ne tik Britanijos ateitį prekybos srityje ir pasaulio politikoje, bet ir visos ES tolesnį egzistavimą. Tiek svaras, tiek ir euras prarado nemažai savo vertės, nes kyla vis didesnė baimė, kad "Brexit" gali į recesiją įstumti visą 28 valstybių sąjungą.

Oficialusis ECB pranešimas turėtų būti paskelbtas birželio 24 d., jeigu anksti ryte paskelbti rezultatai parodytų, kad britai pasirinko pasitraukti iš ES, teigia patikimi šaltiniai. Banko žingsniu norima išlaikyti investuotojų pasitikėjimą visoje Europoje ir sulaikyti tolesnes bangas, galinčias nuo "Brexit" nuvilnyti per rinkas.

"Bus skelbiama apie ketinamas taikyti bet kokias priemones, kurios padėtų išlaikyti adekvatų rinkų likvidumą", - kalba vienas iš banko aukšto rango pareigūnų, pasisakęs anonimiškai.

Oficialiai nei ECB, nei Anglijos centrinio banko atstovai spaudai pasklidusios informacijos nekomentavo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder