DNB kaip SEB smaugs klientus

DNB kaip SEB smaugs klientus

Vakaro žinios“ teisingai įspėjo, kad SEB bankas bus ne vienintelis, kuris ims mokestį už tai, kad žmogus turi pinigų. Jo pėdomis seka ir DNB.

„Vakaro žinios“ dar užvakar įspėjo, kad ateina laikas, kai už tai, jog turi vieną kitą eurą, teks susimokėti. Ypač jei tie pinigai - banko kortelėje. SEB - pirmasis bankas Lietuvoje, paskelbęs, kad nuo liepos klientams taikys naują grynųjų ribojimo tvarką - nemokamai leis išgryninti ne daugiau kaip 500 eurų per mėnesį. Viršiję šią sumą bankui turės atseikėti 0,4 proc. paimtos sumos.

Nuo rugpjūčio 1 dienos ir DNB klientai bus papildomai apmokestinami. Debetines korteles turintys klientai už pinigų gryninimą bankomatuose mokės po 30 euro centų už vieną operaciją. Bankas taip pat taikys mažesnį gryninamos sumos limitą - per mėnesį bankomate išgryninus daugiau kaip 500 eurų, papildomai išgryninta suma bus apmokestinta 0,3 proc., bet ne mažesniu nei 30 euro centų mokesčiu.

Norite - tikėkite, norite - netikėkite, tačiau bankai ima mokesčius net už tai, kad į jūsų sąskaitas atkeliauja pinigai. Ir net už tai, kad pats papildote savo sąskaitą. Lietuvos bankas skelbia, kad už tai „Citadele“, „Danske Bank“, DNB bei Šiaulių bankas ima po 0,05 proc. nuo sau pervedamos sumos, „Swedbank“ - po 0,08 proc., o SEB - 0,87 euro.

Bankas pasiima atlygį taip pat už tai, jei mokate mokesčius internetu. O jei mokate grynaisiais ir dar banko skyriuje, tai iš viso būsite apiplėšti. Pavyzdžiui, DNB už tai pasiims net 2,9 euro (o tai net 10,01 lito!), SEB ir „Swedbank“ - po 2,32 euro. Yra net mokestis už kažkokį sąskaitų tvarkymą - dažniausiai po 3,48 euro per metus. Beje, kai kurie bankai ima sąskaitos tvarkymo mokestį net ir tada, jei jūs sąskaita nesinaudojate, tai yra jei per metus nebuvo nė vienos operacijos.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder