"Darbiečiai" PVM lengvatą šildymui sutiktų naikinti tik su sąlygomis

"Darbiečiai" PVM lengvatą šildymui sutiktų naikinti tik su sąlygomis

Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šildymui nėra socialiai teisinga, nes ja naudojasi ir pasiturintys asmenys. Tačiau nutarus ją panaikinti būtina suskurti naują mechanizmą, kuris amortizuotų jautriausių visuomenės sluoksnių būsimas išlaidas.

Tokios pozicijos laikosi Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

"Tikrai yra turtingų žmonių, kurie gali susimokėti. Faktiškai šia lengvata valstybė tiesiogiai remia pačius šilumininkus, t.y. įmones, kurios tikrai dirba pelningai, nes kiekviena lengvata pirmiausiai yra naudinga ne vartotojui, bet tarpininkui, gaunančiam naudą", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė Seimo vadovė.

Darbo partijos pirmininkė teigia, kad "darbiečiai" pritars PVM lengvatos naikinimui, tačiau tik su sąlyga, kad bus padidintos mažiausiai uždirbančiųjų ar pensininkų pajamos ar sukurti kitokie kompensaciniai mechanizmai.

"Jeigu šilumos lengvata būtų panaikinta, būtinai turi būti sudėliotas kompensavimo mechanizmas. Paprastai panaikinti jos negalima. O jei panaikinsime, tai kur panaudosime likusius pinigus? Mano nuomonė labai aiški (ir Darbo partija laikosi tos nuomonės) - jeigu jau naikinama lengvata šildymui, turi būti padidinamos gaunamos pajamos, kokia forma tai bebūtų, pensija ar atlyginimas", - teigė L. Graužinienė.

Kadangi toks kompensacinis mechanizmas nesukurtas, nepriimtas ir galutinis politinis sprendimas, sako "darbietė".

Šiuo metu šildymui taikomas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder