Atpigs "gyvatukas" ir karštas vanduo

Atpigs "gyvatukas" ir karštas vanduo

Pasibaigus šildymo sezonui Klaipėdoje tradiciškai pradėjo pigti ir centralizuotai tiekiama šiluma, dabar naudojama karštam vadeniui ruošti ir temperatūrai vonios kambariuose palaikyti.

AB "Klaipėdos energija" valdyba, vadovaudamasi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) patvirtinta metodika, atliko šilumos kainų skaičiavimus gegužei. Šilumos kaina, lyginant su balandžiu, uostamiestyje ir Gargžduose mažės 20,6 proc.

Klaipėdą šiluma aprūpinantys 7 nepriklausomi šilumos gamintojai (NŠG), sumažėjus šilumos poreikiui, net 58 proc. sumažino į miesto centralizuotus tinklus parduodamos šilumos kainas. Balandį NŠG siūlė miestui šilumą nuo 1,3 iki 3,42 cento už kilovatvalandę (ct/kWh), o gegužę jų siūlomos kainos svyruoja nuo 0,9 iki 2,47 ct/kWh.

Šiluma gyventojams gegužę kainuos 4,20 ct/kWh (be PVM) - tiek pat,kaip ir pernai tuo pačiu metu. Šį balandį kilovatvalandės kaina buvo 5,29 ct (be PVM).

Taip pat gegužės mėnesį pigs ir AB "Klaipėdos energija" tiekiamas karštas vanduo. Jo kaina, lyginant su dabartine, mažėja 12,3 proc. - iki 4,34 euro už kubinį metrą (be PVM). Tačiau didžioji dalis daugiabučių su "Klaipėdos energija" atsiskaito tik už karštam vandeniui paruošti sunaudotą šilumos energiją, o už vandenį atsiskaito su "Klaipėdos vandeniu".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder