Atominė energetika: siūlymas bendradarbiauti su Baltarusija arba Rusija

Atominė energetika: siūlymas bendradarbiauti su Baltarusija arba Rusija

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis mano, jog, neturint partnerių, nereikėtų pradėti Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų - geriau bendradarbiauti su Baltarusija arba Rusija.

"Jeigu mes neturėsime partnerių - nei lenkų, nei estų, tai aš siūlau išvis net nepradėti šito projekto, nes Lietuva nebus finansiškai pajėgi jo įgyvendinti. Tai gal geriau sėsti su baltarusiais ir rusais ir žiūrėti, ką jie iš tikrųjų ten daro ar nedaro, nes Lietuvoje tik girdime kalbas, kad kažkas ten vyksta", - ketvirtadienį interviu radijui "Laisvoji banga" sakė Tvarkos ir teisingumo partijai atstovaujantis politikas.

Paklaustas, ar dar turi vilties, kad prie VAE projekto prisijungs Lietuvos kaimynai, R. Žemaitaitis apkaltino buvusius Seimo narius ir atsakingus Vyriausybės asmenis dėl nesėkmingos atominės energetikos strategijos.

"Aišku, gaila, kad Lietuva nepasistengė, jog būtų pratęstas senosios atominės elektrinės darbas. Ir viskas dėl to, kad tuo metu, kai Europos Parlamente svarstė šį klausimą, Lietuva neišreiškė jokios pozicijos. Todėl šiandien man keista ir be galo įdomu klausytis tų politikų, kurie tuo metu ten dirbo ir nieko nedarė", - pastebėjo jis.

R. Žemaitaitis taip pat teigė apgailestaująs, kad per pastaruosius ketverius metus buvo "sulaužyti visi normalūs santykiai" su Lenkija ir Rusija.

"Labai blogai yra tai, kad per pastaruosius ketverius metus dabartinė valdžia sulaužė visus normalius santykius su tiek su Lenkija, tiek su Rusija. Tai nėra normali situacija, ir, be abejo, nenaudinga Lietuvai", - kalbėjo R. Žemaitaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder