Atliekų deginimo afera - teisme

Atliekų deginimo afera - teisme

Buvusiam UAB „Toksika“ generaliniam direktoriui Virginijui Daubarui ir Italijoje registruotos įmonės „Hafner SRL“ vadovui Heinrichui Hafneriui teks stoti prieš teismą dėl pavojingų atliekų deginimo įrenginio, esančio Šiaulių rajono Jurgeliškių kaime, statybos.

Ikiteisminį tyrimą atlikę FNTT ir Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnai H.Hafneriui bei jo vadovaujamai įmonei pateikė įtarimus dėl didelės vertės sukčiavimo, o pavojingų ir nepavojingų atliekų tvarkymu užsiimančios UAB „Toksika“ buvusiam vadovui V.Daubarui - dėl netinkamo pareigų atlikimo. Šią baudžiamąją bylą nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. H.Hafneriui paskirta kardomoji priemonė - užstatas, V.Daubarui - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

H.Hafneris projekto pirkimo komisijai pateikė melagingus duomenis apie savo vadovaujamos bendrovės kvalifikacinius gebėjimus, pajėgumus ir patirtį. Pasak pareigūnų, siekiant laimėti daugiau kaip 25 mln. eurų vertės konkursą, buvo apgaulingai nurodyta, kad italai Vokietijoje yra sėkmingai pastatę tris pavojingų atliekų perdirbimo įrenginius. Tyrėjai išsiaiškino, kad realiai Vokietijoje buvo pastatytos rangovo darbo broką turinčios trys biomasę deginančios elektrinės, o ne pavojingas atliekas deginantys įrenginiai.

V.Daubaras įtariamas sudaręs sąlygas, kad kvalifikacinių reikalavimų neatitinkanti Italijos bendrovė laimėtų konkursą bei suprojektuotų ir pastatytų reikalavimų neatitinkantį pavojingų atliekų deginimo įrenginį, kuris buvo numatytas sutartyje su rangovu.

Pavojingų ir nepavojingų atliekų tvarkymo bendrovė patyrė 2,1 mln. eurų nuostolių.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder