Aštuoni būdai sugalvoti auksinę verslo idėją

Aštuoni būdai sugalvoti auksinę verslo idėją

Metų pradžia - puikus laikas įjungti pirmąją pavarą nuosavo verslo link. Bet pirmiausia, žinoma, reikia pasirengti „laimėtojo“ verslo planą. „Jūs turite turėti begalę idėjų, kad būti sėkmingu“ , yra pasakęs Stephen Key, tinklalapio inventright.com bendraautorius ir knygos „Viena paprasta idėja pradedantiems verslą ir verslininkams: įgyvendink savo svajones ir kurk savo nuosavą pelningą kompaniją“ (One Simple Idea for Startups and Entrepreneurs: Live Your Dreams and Create Your Own Profitable Company, (McGraw-Hill, 2012)) autorius.

Stephen Key, sertifikavęs daugiau nei 20 naujų produktų per paskutinius 25 metus, sako, kad jis generuoja idėjas rasdamas skirtingus būdus pažadinti ir sudominti savo smegenis. Pavyzdžiui, jis vaikšto po prekybos centrus ir stebi neišnaudotas verslo nišas, o tuo pačiu vykdo smegenų šturmą, kaip jas panaudoti.

Čia yra išvardintos aštuonios technikos, kurias naudoja Stephen Key ir kiti ekspertai, kad pažadintų kūrybiškumo upes:

Paklauskite savęs, „Kas toliau?“

Sėkmingos idėjos yra visuomet toli priešakyje. Galvokite apie tolimas tendencijas ir technologijas, ir kaip tu pats gali persikelti ten, sako Sergio Monsalve, „Nortwest Venture Partners“ partneris. Jis pataria, pavyzdžiui, pagalvoti apie inovacijas svetainei ir inovatyvias namų pramogų televizijos technologijų sistemas, kurias tokios kompanijos, kaip Apple nuolat vysto. „Ko gali prireikti žmogui, gyvenat namuose su įdiegtomis pačiomis inovatyviausiomis namų pramogų sistemomis?“.

Padaryk kažką su tuo, kas jus nervina
Kuomet Colin Barceloux studijavo koledže jis manė, kad knygos yra per brangios. 2007, po dviejų metų baigus koledžą, jis nusprendė imtis veiksmų ir sukūrė internetinę svetainę Bookrenter.com, internetinę svetainę, kuri siūlo išsinuomoti knygas už 60% mažesnę kainą. Kas tuo metu prasidėjo nuo vieno nepatenkinto skaitytojo idėjos išsiplėtė į 1,5 milijono vartotojų ir 200 darbuotojų turinčią svetainę. „Jūs turite tiesiog atkreipti dėmesį į tai, kas jus erzina“, sako jis. „Tai ir gali būti puiki jūsų verslo idėja.“

Ieškokite naujų nišų

Jūsų verslo idėja neprivalo iš naujo sukurti rato. Pažvelkite į tai, ko didieji rinkos žaidėjai pramonės srityje pasigenda ir įvertinkite ar jūs galite užpildyti šias spragas, Stephen Key sako. 2003 metais, pavyzdžiui, jis įkūrė Hot Picks kompaniją, gaminančią gitaros mediatorius, kurie tapo itin populiarūs kolekcionierių tarpe. Stephen Key sukūrė kaukolės išvaizdos mediatorius, kurie tapo itin populiarūs ir buvo parduodami tokiose parduotuvėse, kaip Wal-Mart ir 7-Eleven. „Dideli vyrai išleidžia didžiules sumas naujiems „žaislams“ , sakė jis.

Panaudokite savo patirtį išimtinai naujoje srityje

Pagalvokite apie savo sugebėjimus ir kaip jie galėtų būti panaudojami visiškai naujoje srityje, siūlo Bill Fischer, IMD – prestižinės Šveicarijos verslo mokyklos inovacijų valdymo profesorius ir knygos „Idėjų medžiotojas: kaip pagauti geriausias idėjas ir jas įgyvendinti“ (The Idea Hunter: How to Find the Best Ideas and Make them Happen (Jossey-Bass, 2011) bendraautorius. Jis pateikia, kaip pavyzdį kompaniją JMS Soundboard - Šveicarijoje įkurtą garsiakalbių gamintoją. Jeanmichel Capt išrado garsiakalbius  panaudodamas savo patirtį gaminant gitaras ir naudodamas tą patį elegantišką rezonansą, kad sukurtų garsiakalbį, kuris leidžia itin aukštos kokybės garsą ir atrodo, kaip plona medžio plokštė. Kita kompanija – Provindence, sukurta Julie Sygiel, kuri panaudojo savo patirtį chemijos pramonės inžinerijoje, kad sukurtų dėmėms ir šlapimui atsparų audinį apatinių rūbų siuvimui, kad aktyvios moterys galėtų jaustis saugiai menstruacijų metu. 

Raskite terpę, kurioje nepakanka inovacijų

Kai kalbama apie inovacijas, Stephen Key mėgsta atrasti šakas, kuriose dar nėra įdiegtų daug šių dienų naujovių. Pavyzdžiui, jis pastebėjo, kad produktų ženklinimo etikečių gaminimo versle naudojama labai mažai naujų sprendimų ir sukūrė informacijos pateikimo ratu dviem sluoksniais būdą (Spinformation) – etiketę sudaro 2 vienas ant kito esantys sluoksniai. Viršutiniame - iškirstas langas per kurį matosi apatinėje etiketėje pateikiama informacija. Viršutinę etiketę sukant informacija apatinėje etiketėje, matoma per iškirstą langą, keičiasi. Tokiu būdu pateikiama dvigubai daugiau informacijos.

Sukurk pigesnę versiją rinkoje esantiems produktams

Įvairios kompanijos ana dažnai pradeda verslą siūlydamos jau esančius rinkoje produktus žemesne kaina. Tokį verslo modelį pasirinko ir Warby Parker, optikos steigėjas, kuris pradėjo brangius akinius pardavinėti už itin žemą kainą. Dėl to jo verslas išaugo iki 100 etatinių darbuotojų.

Warby Parker ir įkvepiančios vizijos

Kalbėkite su pirkėjais

Norint įgyvendinti idėją, kuri tenkintų žmonių poreikius nėra geresnio būdo nei kalbėtis su pirkėjais. Jei jūs domitės kalnų dviračiais – eikite tiesiai į sporto ir dviračių parduotuves ir paklauskite jose esančių pirkėjų ką jie tikisi rasti prekybos vietose. Jei jūs planuojate vystyti internetinę prekybą, pagalvokite apie klausimyno išsiuntimą potencialiems klientams, kad išsiaiškinti jų poreikius.

Žaiskite „maišymo ir poravimo“ žaidimą

Pasivaikščiokite pirmyn ir atgal tarp parduotuvės lentynose išdėliotų vaistų, techninės įrangos ar žaislų vienas priešais kita viename praėjime, sako Stephen Key. Tai padės iškilti net keletui idėjų, bet būkite pasiruošę – kad beveik visos bus niekam tikę. „Jums iškils begalė kvailų idėjų, bet būkite pasiruošę – tarp visų jų bus ir viena ar dvi vertos aukso „ - sako jis. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder