Ar nukainotos prekės iš tiesų yra nukainotos?

Ar nukainotos prekės iš tiesų yra nukainotos?

Aplaidumui ribų nėra. Taip mano klaipėdietės Valentina ir Virginija, pasipiktinusios aptarnavimu vieno didžiausių prekybos tinklų parduotuvėje - esą skirtingos kasininkės joms ir daliai kitų klientų klaidingai skaičiavo smarkiai nukainotas prekes.

Parduotuvėje "Maxima", įsikūrusioje prekybos centre "BIG 2", ponia Valentina, kuri dažniausiai renkasi nukainotas prekes, teigė permokėjusi 1,60 euro, draugė - beveik 6 eurus. Tik namuose pamačiusios klaidą moterys grįžo į parduotuvę atsiimti pinigų.

"Mums buvo paaiškinta taip: jei prekė nukainota 50 proc., gali būti, jog pardavėjos kasoje pritaikė 30 proc. nuolaidą, o 20 proc. likutį pasiliko sau", - apie galimą sukčiavimo atvejį pasakojo moteris.

"Kol laukėme, kada grąžins pinigus, ta pačia problema skundėsi dar keturi pirkėjai. Viena moteris už vynuogių kekę permokėjo 40 centų, kitai, pirkusiai pasukas, išvis nebuvo pritaikyta nuolaida. O kiek tokių žmonių ateina per dieną?" - svarstė pirkėja ir pridūrė, kad už nepatogumus parduotuvės administracija nė neatsiprašė.

Prekybos tinklo "Maxima" komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė apgailestavo dėl nemalonios situacijos ir patirtų nepatogumų.

"Tokios klaidos dažniausiai atsiranda dėl žmogiškojo faktoriaus - kasoje galėjo dirbti naujas žmogus arba prekė netyčia buvo nuskenuota du kartus. Esame linkę manyti, kad tai buvo žmogiška klaida, o ne sukčiavimo atvejis. Vis dėlto šios parduotuvės kasininkus stebėsime akyliau, kad ateityje panaši situacija nepasikartotų", - teigė ji.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) atstovai sako dažnai sulaukiantys pirkėjų skundų apie didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse klaidingai taikomas nuolaidas.

Anot VVTAT Vartojimo prekių ir paslaugų skyriaus vyriausiosios specialistės Snieguolės Šližytės, remiantis tyrimais dėl nesąžiningos komercinės veiklos prekybos centruose nurodant kainas akcijų metu, 2012 metais sankcijos taikytos dukart (UAB "Maxima LT" - 6 000 litų ir UAB "JYSK Baltic" - 5 000 Lt), 2014 metais - taip pat du kartus (UAB "Rimi Lietuva" - 5 000 Lt ir "JYSK Baltic" - 9 000 Lt).

"Už nesąžiningą veiklą komercinės veiklos subjektams VVTAT pagal savo kompetenciją gali skirti nuo 289 iki 8 688 eurų, o esant atsakomybę sunkinančioms aplinkybėms - iki 34 754 eurų baudą.

Pažymėtina, jog tais atvejais, kai prekių nuolaidos skelbiamos lankstinukuose, interneto tinklalapiuose, o atvykus į prekybos centrą paaiškėja, kad tokios nuolaidos nėra, šie bendrovės veiksmai galėtų būti vertinami kaip galimai klaidinanti reklama. Jos priežiūrą, vadovaudamasi Reklamos įstatymu, atlieka Konkurencijos taryba", - komentavo vartotojų teisių gynėja.

Vienas pagrindinių vyr. specialistės patarimų pirkėjams - kasos kvitą pasitikrinti dar neišėjus iš parduotuvės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder