Antradienį euras ir toliau krenta, o aukso kaina pasiekė rekordą

Antradienį euras ir toliau krenta, o aukso kaina pasiekė rekordą

Atgijęs nerimas dėl didelės euro zonos skolos antradienį euro kainą ir toliau smukdė, taip leisdamas JAV doleriui pakilti ir paskatindamas pelno padidėjimą akcijų rinkų prekyboje.

Investuotojams ieškant saugių investicijų, didėjant nerimui dėl euro zonos skolos bei artėjant šią savaitę įvyksiančiam Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių vadovų susitikimui, aukso kaina ir toliau gerina rekordus pasiekdama 1 tūkst. 400 JAV dolerių už unciją kainą.

Euro kaina JAV dolerio atžvilgiu nukrito 3 proc., prieš tai praėjusią savaitę pasiekdama devynių mėnesių aukštumas.

Vieno Sidnėjaus banko analitiko teigimu, "euro kaina daugiau neturėtų kristi, nebent nerimas dėl euro zonos įsiskolinimų paaštrėtų".

Rinkos nekantriai laukia šios savaitės G20 vadovų susitikimo Pietų Korėjoje, kuriame bus aptariami valiutų klausimai.

Rytinės akcijų prekybos metu Japonijos akcijų indeksas "Nikkei 225" nukrito 0,7 proc. iki 9159,98 punkto, dieną prieš tai pakildamas iki trijų mėnesių aukštumos.

G20 viršūnių susitikimas vertinamas kaip galimybė neleisti pažengusių ir besivystančių šalių lyderių ginčams dėl valiutų virsti prekybai žalingu protekcionizmu, tačiau susitarimo ženklų nematyti. Tai verčia pagrindinius investuotojus ieškoti saugių investicijų.

Aukso kaina pasiekė 1 tūkst. 412,75 JAV dolerio už unciją, o paladžio kaina pakilo aukščiausiai per devynerius metus. Sidabro kaina irgi kilo iki naujų trisdešimties metų aukštumų ketvirtą sesiją iš eilės ir tik keliais centais atsilieka nuo 28 JAV dolerių už unciją kainos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder