Algirdas Sysas: neprieštaraujame Darbo kodekso įsigaliojimo atidėjimui

Algirdas Sysas: neprieštaraujame Darbo kodekso įsigaliojimo atidėjimui

Valdančiąją koaliciją formuojantys socialdemokratai linkę pritarti naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą pusmečiui, sako Lietuvos socialdemokratų partijos vicepirmininkas Algirdas Sysas, nors pripažįsta, kad tai ne pats geriausias sprendimas. 

"Mes neprieštaraujame, nors kritikuojame, kad šitas sprendimas ne pats geriausias. Šiuo atveju nežinau, kas bus po pusės metų", - interviu "Žinių radijui" trečiadienį sakė politikas.

Pasak jo, naująjį Darbo kodeksą galime sutvarkyti iki naujų metų, nes jau dabar Seime yra įregistruota nemažai pataisų. 

"Man labai keistai skamba, kad "mes dar turime paskaityti ir susipažinti. Diskusija dėl Darbo kodekso vyko dvejus metus, aršios diskusijos vyko beveik tris mėnesius, dar buvo veto balsavimai (...) Tai viskas yra paruošta, reikia tik priimti. Bet jeigu "valstiečiams" reikia susipažinti su įstatymais - tvarkoje, mes neprieštaraujame, kad pusę metų būtų padaryta pertrauka", - kalbėjo A. Sysas. 

Valdančiąją koaliciją formuojančios partijos - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir socialdemokratai - nutarė pusmečiui atidėti nueinančio Seimo priimto Darbo kodekso įsigaliojimą. 

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad Darbo kodeksą reikėtų sutvarkyti taip, kad nebūtų didėjančios emigracijos būtent dėl tokio Darbo kodekso, kuris yra parengtas dabar.

Kaip jau skelbta, kadenciją baigiantis Seimas Darbo kodekse įteisino darbuotojams palankesnes nuostatas. 

Praėjusią savaitę už Darbo kodekso pataisas, kuriomis siekiama padidinti darbuotojų garantijas ir socialinį saugumą darbe, balsavo 83 Seimo nariai, prieš - 1, susilaikė 4 parlamentarai.

Naujajame kodekse Seimas sugrąžino nuostatą, kad kai abejojama dėl darbo sutarties sąlygų, jos bus aiškinamos darbuotojo naudai, taip pat nutarta visiškai atsisakyti nenustatytos apimties darbo sutarčių. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder