Žvyrkelių asfaltavimas šiemet nenukentės, žada Seimo pirmininkas

Žvyrkelių asfaltavimas šiemet nenukentės, žada Seimo pirmininkas

Dalį šių metų Kelių priežiūros ir plėtros fondo lėšų skyrus pridėtinio vertės mokesčio (PVM) lengvatai už šildymą, žvyrkelių asfaltavimas neturėtų nukentėti, sako Seimo pirmininkas ir Kelių direkcijos vadovas. Fondas šiemet neteko 32 mln. eurų, kuriuos buvo numatyta skirti žvyrkeliams.

„Mes pasikvietėme direkcijos vadovą tam, kad išsiaiškintume mūsų galimybes ir kaip gali arba negali nukentėti žvyrkelių programa. Direkcija demonstruoja labai gražius rezultatus, sakydama, kiek yra suplanuota iki 2020 metų su turimomis lėšomis padaryti daugiau. Tai reiškia, kad žvyrkelių programa visiškai nenukenčia“, - po susitikimo su Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovu Egidijumi Skrodeniu žurnalistams sakė Viktoras Pranckietis.

E.Skrodenis teigė, jog žvyrkelių asfaltavimas nenukentės, nes Automobilių kelių direkcija pernai sutaupė 83 mln. eurų.

„Kelių direkcija 2016 metais labai stipriai pakeitė veiklą ir pirkimų planavimą. Padidinome konkurenciją ir sutaupėme 83 mln. eurų. Tie 83 mln. eurų gali būti kaip didesnis kelių ruožų ilgis. Tie svarbiausi projektai bus vykdomi ir numatomi asfaltuoti žvyrkeliai, kurie buvo pradėti pernai, jie bus šiemet įgyvendinami ir tam pinigai yra numatyti“, - kalbėjo E.Skrodenis.

Vyriausybei ir Seimui nusprendus Kelių fondo lėšas sumažinti 32 mln. eurų iki 428,6 mln. eurų, jis gruodžio pabaigoje BNS sakė, kad šiemet bus išasfaltuota mažiau žvyrkelių ir suremontuota mažiau kelių.

Seimas praėjusių metų pabaigoje pratęsė PVM lengvatos centriniam šildymui galiojimą iki 2017-ųjų birželio pradžios, o Vyriausybė lengvatai reikalingas lėšas nusprendė paimti iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder