Žieminės padangos būna ir "plikos"

Žieminės padangos būna ir "plikos"

Kas aštuntas automobilis Klaipėdos gatvėse važiuoja netinkamomis padangomis. Tokios išvados padarytos po trečiadienio ryte surengto patikrinimo.

Apie padangų protektoriaus gylio tikrinimą uostamiesčio policija skelbė iš anksto, nurodė ne tik šios prevencinės priemonės vykdymo vietą, bet ir laiką. Tačiau pareigūnai ir "Transkonos" darbuotojai turėjo ką veikti.

Iš viso per porą valandų Šilutės plente sustabdyta 40 automobilių, keliems vairuotojams pareigūnai turėjo nemalonių naujienų. O gal ne naujienų - gal apie netinkamas padangas vairuotojai žinojo.

Patikrinimo metu nustatyti 4 automobiliai, kurių padangų protektoriaus rašto gylis siekė 2-2,5 milimetro, nors taisyklės reikalauja, kad žiemos sezono metu jis būtų ne mažesnis kaip 3 mm. Na, o taksi automobilio galinių padangų, anot pareigūnų, protektoriaus gylio net matuoti nebuvo verta - liaudiškai kalbant, jos buvo "plikos".

"Stebina tai, kad tokios padangos dedamos ant automobilio, kuris skirtas keleiviams vežti, taigi, rizikuojama jų saugumu", - pastebėjo patikrinime dalyvavęs pareigūnas Artūras Petrikas.

Anot jo, šių automobilių vairuotojams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, jiems gresia piniginės baudos.

Netinkamos padangos dažnai tampa eismo įvykio priežastimis.

Patikrinimo metu nustatytas dar vienas pažeidimas - vieno automobilio žibintuose buvo įdėtos ksenoninės lemputės. Laikoma, kad ne gamykloje sumontuotos tokio tipo lemputės akina kitus eismo dalyvius bei kelia pavojų eismui. Už tai baudžiama 20-40 litų bauda.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder