Žieminėmis padangomis važinėsime iki kovo pabaigos

Žieminėmis padangomis važinėsime iki kovo pabaigos

Nors daugelį vairuotojų šilta pavasario pradžia verčia abejoti dėl žieminių padangų reikalingumo, Susisiekimo ministerija įspėja, kad pagal Kelių eismo taisykles (KET) vasarines padangas eksploatuoti galima tik nuo kovo 31 dienos. 

Pernai spalį pakeitus KET reikalavimus dėl padangų, iki kovo 31 d. žieminės arba universalios padangos būtinos automobiliams, motociklams, mopedams ir priekaboms. 

Susisiekimo ministerija pabrėžia, kad dviratėms transporto priemonėms negali būti taikomi žemesni saugumo reikalavimai nei automobiliams, o vasarinių padangų naudojimas žiemos sąlygomis, kai oro temperatūra artima nuliui, yra nepriimtinas saugumo požiūriu. 

"Todėl ministerija ragina motociklininkus jų pačių saugumui laikytis naujų Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir atidėti keliones motociklu iki balandžio 1 d., jei jų transporto priemonėje nėra sumontuotos žieminės arba universalios padangos", - rašoma ministerijos išplatintame pranešime. 

Nepaisant gerėjančios eismo saugos situacijos, motociklininkų avaringumas išlieka didelis, ir tai pastebima ne tik Lietuvoje. Motociklai laikomi viena iš pavojingiausių transporto rūšių - 2011 m. rugsėjo 27 d. Europos Parlamento rezoliucijoje dėl 2011-2020 m. Europos kelių eismo saugos nurodyta, kad tikimybė žūti eismo įvykyje sulig kiekvienu nukeliautu kilometru pėsčiajam 9 kartus, dviratininkui 7 kartus, o motociklininkui net 18 kartų yra didesnė už lengvojo automobilio keleivio (ar vairuotojo) tikimybę žūti. Kasmet šalies keliuose žūsta 10-15 motociklininkų, susižaloja daugiau nei 150. Taip pat žūsta 5-7 mopedų ir keturračių vairuotojai, daugiau nei 100 eismo įvykiuose būna sužeisti. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder