Vyksta specialioji policijos priemonė "Greitis"

Vyksta specialioji policijos priemonė "Greitis"

Visą šią savaitę, balandžio 13-19 dienomis, policijos pareigūnai vykdo Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akciją, skirtą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti.

Šiai akcijai skirta ir pirmą kartą Europos šalių kelių policijos pareigūnų organizuojama 24 valandas truksianti specialioji prevencinė priemonė „Greitis“. Ji bus vykdoma ketvirtadienį ir penktadienį (balandžio 16-17 d.) nuo 6.00 iki 6.00 valandos 23 Europos šalyse, tarp jų ir Lietuvoje.

Mūsų šalyje ši specialioji policinė priemonė pavadinta „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“.

Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad minėtą dieną mūsų šalies keliuose įrengtos greičio matavimo sistemos fiksuos visas transporto priemones netaikant jokios tolerancijos ir vairuotojai (transporto priemonių savininkai) už Kelių eismo taisyklių pažeidimus turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai savo pajėgas sutelks ne tik avaringiausiame šalies magistraliniame kelyje „Via Baltica“, bet ir kitose vietose.

Europos kelių policijos tinklo TISPOL prezidentas Aidan Reid sako: „Šia prevencine priemone siekiame, kad vairuotojas pagalvotų apie važiavimo greitį, tiek leistiną nustatytą, tiek ir pasirenkamą pagal važiavimo sąlygas. Taip elgdamasis vairuotojas gali sumažinti sau ir kitiems eismo dalyviams keliamą riziką. 24 valandų prevencinė akcija yra vienas iš mūsų tinklo tikslų - mažinti eismo įvykiuose nukentėjusių žmonių skaičių ir siekti, kad Europos keliai būtų kuo saugesni“.

Šioje vienos paros policinėje prevencinėje priemonėje „Greitis“ dalyvaujančios šalys: Airija, Belgija, Bulgarija, Danija, Estija, Italija, Jungtinė Karalystė, Kipras, Kroatija, Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Malta, Nyderlandai, Portugalija, Rumunija, Serbija, Slovakija, Slovėnija, Suomija, Vengrija, Vokietija, taip pat Norvegija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder