Vilkyčiuose vyks prestižinis Europos automobilių kroso čempionato etapas

Vilkyčiuose vyks prestižinis Europos automobilių kroso čempionato etapas

Praėjus 10-mečiui nuo Plungėje rengto Europos automobilių kroso čempionato etapo, prestižiškiausias kroso renginys ir vėl sugrįžta į Lietuvą. Šį kartą autokroso gerbėjai geriausius Europos meistrus galės išvysti Vilkyčiuose 2016 m. birželio 4-5 dienomis

Tarptautinis FIA pripažinimas

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidento Romo Austinsko teigimu, Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) leidimas rengti Europos automobilių kroso čempionato etapą yra didelis Kazimiero Gudžiūno ilgamečio darbo įvertinimas bei Lietuvos automobilių sporto bendruomenės pripažinimas.

„Didžiuojuosi Kazimiero Gudžiūno nuveiktu darbu Vilkyčių trasoje. Prieš kelias savaites joje lankiausi drauge su FIA ekspertais, kurie trasą ir organizatoriaus darbo kokybę įvertino aukščiausiais balais. Tai reiškia, kad jau kitais metais mūsų šalyje vyks aukščiausio lygio kroso renginys - Europos čempionato etapas. Tai - didelis pripažinimas ir mūsų įvertinimas“, – džiaugiasi LASF prezidentas Romas Austinskas.

LASF prezidento teigimu, renginio prestižą ir svarbą parodo ir tai, kad jo globėju sutiko tapti Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Kartu su Kazimieru Gudžiūnu susitikome su Lietuvos premjeru A. Butkevičiumi, kuris noriai sutiko globoti Europos automobilių kroso čempionato etapą Lietuvoje. Tai rodo, koks šis renginys yra svarbus ne tik automobilių sporto bendruomenei, bet ir visai šaliai”, - pasakoja R. Austinskas.

Pasak būsimo renginio organizatoriaus K. Gudžiūno, žodinis pritarimas buvo duotas jau birželio pradžioje, Vilkyčiuose vykusio Baltijos šalių kroso čempionato metu, tačiau šiandien gautas oficialus FIA patvirtinimas, tad laukia sunkus ir įtemptas pasiruošimo laikotarpis.

„Birželio pradžioje į Vilkyčius buvo atvykę FIA kroso ir rali-kroso komisijos prezidentas Andy Lasure bei komisijos narys Wlodzimierz Szaniawski, kurie teigiamai įvertino mūsų trasą bei čia vykstančius renginius. Šiandien gavau oficialų raštą, kad 2016 m. birželio 4-5 dienomis Vilkyčiuose sulauksime geriausių Europos kroso meistrų”, - sako K. Gudžiūnas.

„Dabar turime įvykdyti FIA pateiktas rekomendacijas – bus pakitimų trasoje, jos struktūroje. Taip pat reikia įrengti papildomas žiūrovų tribūnas. Žinoma, bus ir įspūdinga šou dalis. Tikimės, kad tilpsime į 300 tūkst. eurų biudžetą. Jau dabar aišku, kad mums reikės didelės LASF bei visos automobilių sporto bendruomenės paramos. Visgi, šio renginio Lietuvoje laukėme 10 metų. Tai didelė atsakomybė organizatoriams bei šventė gerbėjams”, - artimiausius darbus pristato K. Gudžiūnas.

Organizatoriaus teigimu, prieš metus ir anksčiau Latvijoje vykę Europos automobilių kroso čempionato etapai pritraukdavo apie 30 tūkst. žiūrovų. Panašaus skaičiaus automobilių sporto gerbėjų bus tikimasi sulaukti ir Vilkyčiuose.

„Tai - labai populiarus ir prestižinis renginys, kuris domina ne tik vietos gyventojus, tačiau ir kaimyninių šalių autosporto gerbėjus. Pastačius papildomas tribūnas, manome, kad šou galės mėgautis apie 20 tūkst. žiūrovų. Rengdami „Rallycross Challenge Europe“ rali-kroso etapą mes jau įrodėme, kad galime organizuoti aukščiausios kokybės renginius, todėl žiūrovai tikrai nenusivils atvykę į Vilkyčius”, - kviečia renginio organizatorius K. Gudžiūnas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder