Valdžia saldinti gyvenimo vairuotojams neskuba

Valdžia saldinti gyvenimo vairuotojams neskuba

Pakitus eismo schemai, pagal kurią automobiliai galėdavo įvažiuoti į Klaipėdos senamiestį, pasikeitė ir transporto srautai. Deja, valdžia, apribojusi patekimą į senąją miesto dalį, pamiršo sureguliuoti šviesoforus, kurie tapo nepatogumų priežastimi.

"Autosalonas" jau rašė, jog birželio mėnesį Tiltų gatvėje buvo pastatyti eismą draudžiantys ženklai. Nuo tada važiuoti išilgai senamiesčio galima tik visuomeniniam transportui.

Lengvųjų automobilių vairuotojai, norintys dienos metu patekti į senąją miesto dalį, turi tik vieną kelią - iš Pilies gatvės sukti į Daržų arba Sukilėlių.

Šioje sankryžoje vos pakitus eismo schemai atsirado nemažos mašinų eilės. Čia sukantiesiems iš Pilies gatvės į kairę žalias signalas šviečia labai trumpai, tad daugelis taip ir nespėja pasukti.

Tąkart Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnai žadėjo imtis iniciatyvos, kad būtų perprogramuotas Pilies ir Daržų gatvių sankryžoje veikiančio šviesoforo veiklos režimas.

"Šviesoforas tiems, kurie suks į Daržų gatvę iš Pilies, degs ilgiau", - birželį teigė biuro viršininkas Alvydas Katkauskas.

Tačiau pažadai taip ir liko tik pažadais.

"Šviesoforai priklauso savivaldybei. Mes jiems išdėstėme problemą, tačiau iki šiol šviesoforo veiklos režimas liko senas, ir niekas sukantiems į Daržų gatvę iš Pilies daugiau sekundžių nepridėjo", - patvirtino Kelių policijos biuro specialistas Ričardas Vinciūnas.

Jis spėja, jog keisti šviesoforo veiklos ritmo neskubama dėl techninių priežasčių - esą šviesoforai yra iš Vokietijos, ir ilgai užtrunka, kol vokiečių specialistai atsiunčia programą, pagal kurią galima pakeisti jų veiklos režimą.

Tiesa, šviesoforus prižiūrinti bendrovė "Sankryža" sakė iš jų savininko - savivaldybės - taip ir nesulaukusi nurodymo dėl režimo perprogramavimo. Tai "Autosalonui" patvirtino įmonės direktorius Antanas Garjonas.

Savivaldybės atstovai neskuba spręsti ir dar vieno nesusipratimo, taip pat kylančio dėl nelogiškos šviesoforų veiklos - šįkart Pilies, Sausio 15-osios ir Galinio Pylimo gatvių sankryžoje.

Čia sukant į kairę iš Pilies gatvės į Galinio Pylimo reikia laukti papildomos sekcijos užsidegimo. Tačiau beveik niekas iš vairuotojų to nedaro - visi suka kairėn nelaukdami žalio šviesoforo signalo, o tie, kas sustoja jo laukti, raginami iš galo važiuojančių vairuotojų.

"Šioje vietoje išties yra dviprasmybė. Žalia šviesa lyg ir šviečia, bet ji galioja važiuojantiems iš Pilies gatvės į Sausio 15-osios. Norint sukti į Galinio Pylimo gatvę reikia sulaukti, kol užsidegs papildoma sekcija. Nesusipratimą būtų galima išspręsti sumontavus kitokį šios papildomos sekcijos stiklą - su rodykle kairėn", - teigia R. Vinciūnas.

Pasak jo, su tokiu pasiūlymu jau buvo kreiptasi į savivaldybę, tačiau iki šiol nesulaukta nei atsakymo, nei pakeistas stikliukas.

"Kita vertus, papildomos sekcijos čia gal net ir nereikia. Juk vis vien tie vairuotojai, kurie suka į Galinio Pylimo gatvę, praleidžia atvažiuojančius iš priekio, iš Sausio 15-osios gatvės. Bet kokiu atveju mes problemą savivaldybei esame išdėstę, ir tik nuo jos atstovų priklauso, kada dviprasmiška situacija iš šios sankryžos bus pašalinta", - sakė R. Vinciūnas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder