Vairuotojai mokslo metų pradžios vis dar nepalieka be nelaimių

Saugus eismas

Nepaisant to, jog Eismo priežiūros tarnyba, siekdama sumažinti eismo nelaimių skaičių, kiekvieną rugsėjį, kai gatvėse padaugėja mokyklinio amžiaus vaikų, organizuoja įvairias vairuotojų drausminimo ir moksleivių švietimo akcijas, šiemet per pirmąsias rugsėjo dienas jau nukentėjo daugiau moksleivių nei pernai.

Nukentėjusiųjų daugiau

Pernai per pirmąsias dvi rugsėjo dienas Klaipėdoje užfiksuotos 39 avarijos, kurių metu vienas žmogus žuvo, o trys buvo sužeisti, iš jų - viena mokyklinio amžiaus mergaitė. Šiemet įvyko 38 avarijos, kuriose sužaloti keturi asmenys. Net trys iš jų - moksleiviai.

Nepaisant visų prevencijos priemonių, eismo nelaimių, kuriose nukenčia vaikai, nemažėja. Nors ir organizuojamos įvairios akcijos, informacija skelbiama per radiją bei televiziją, nelaimių išvengti nepavyksta.

Klaipėdos miesto Vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus inspektorės Audronės Užandienės teigimu, sėdantieji prie automobilio vairo turėtų būti atsargesni. Siekiant sumažinti avarijų skaičių daugiau dėmesio eismo saugumui turėtų būti skiriama ne tik mokykloje, bet ir namuose, galbūt reikėtų didinti ir vairuotojų atsakomybę, - tvirtino inspektorė.

Akcijos panašios

Pasak A. Užandienės teigimu, kasmet organizuojamų eismo saugumo akcijų esmė yra panaši.

Keletą metų iš eilės pareigūnai organizuodavo akciją "Saugiai į mokyklą, saugiai į namus". Anot A. Užandienės, priemonių planas kasmet yra toks pat - policininkai moko vaikus pereiti gatvę, baudžia nedrausmingus vairuotojus.

Šiemet rugsėjo pirmąją pereiti gatvę pirmokėliai buvo mokomi radijo stoties "Kelyje" ir kelių policijos organizuotos akcijos "Kelyje" pagalba mažiams" metu.

Pagal nustatytą veiksmų planą, šiemet yra sustiprintas patruliavimas intensyvaus eismo gatvių ruožuose, pėsčiųjų perėjose ir sankryžose, mokyklų prieigose esančių gatvių ruožuose. Pareigūnai lankysis ir pačiose mokyklose, kur bus vedamos saugaus eismo pamokėlės. Policininkai moksleiviams pasakos apie avaringumą uostamiestyje, apie jo priežastis ir pasekmes.

Inspektorė apgailestavo, jog nėra galimybės aplankyti visų mokyklų. Šiemet nuspręsta pamokėles vesti tik tose mokyklose, kurių moksleiviai vasarą nukentėjo eismo nelaimių metu.

Visus mokslo metus pirmokėliai galės lankytis VPK Eismo priežiūros skyriaus saugaus eismo kampelyje, kur bus mokomi kelių eismo taisyklių.

Giedrė NORVILAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder