Vairuoti moko patys nemokėdami

Vairuoti moko patys nemokėdami

Penktadienį Šilutės plente surengtas tradicinis kelių policijos reidas, kurio metu buvo tikrinamas padangų protektoriaus gylis.

Primename, kad žiemos sezonu protektoriaus gylis privalo būti ne mažesnis nei 3 milimetrai. Tikrinant, ar vairuotojai šio reikalavimo paiso, penktadienį 10-11 valandomis iš viso sustabdyti 65 automobiliai.

Rezultatai - geresni nei anksčiau: iš šių automobilių tik vieno padangos buvo susidėvėjusios labiau nei reikalaujama. Tai buvo vienos vairavimo mokyklos automobilis, skirtas būsimųjų vairuotojų mokymui. Pasirodo, mokydamas taisyklių, instruktorius pats jų nesilaiko.

"Jo padangų protektoriaus gylis buvo 2,5 mm. Dėl šio pažeidimo jam panaikinta techninė apžiūra", - sakė patikrinime dalyvavęs Klaipėdos Kelių policijos biuro specialistas Artūras Petrikas.

Anot jo, 80 proc. sustabdytų automobilių padangos buvo kone naujos, likusiųjų - atitiko reikalavimus, tačiau jiems priminta, kad artimiausiu metu padangas geriau pasikeisti, mat jų protektoriaus gylis siekia 3-4 mm.

Prieš metus toje pačioje vietoje surengus analogišką patikrinimą nustatyta daugiau pažeidimų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder