Vaikų elektromobilių lenktynės Palangoje - jau šį penktadienį

Vaikų elektromobilių lenktynės Palangoje - jau šį penktadienį

Tik pora dienų beliko iki pirmųjų Lietuvoje elektromobilių lenktynių „Įsikrauk su Energijos tiekimu: Vilnius–Palanga“, kurių pabaigoje organizatoriai kartu su Susisiekimo ministerija, Lietuvos kelių direkcija, VĮ „Automagistralė“, „Klaipėdos regiono keliais“ ir Palangos savivaldybe paruošė siurprizą ir patiems jauniausiems Lietuvos eismo dalyviams.

Belaukdami didžiųjų lenktynių finišo ir jų nugalėtojų apdovanojimo ceremonijos Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje, 4-10 metų berniukai ir mergaitės specialiai įrengtoje „drag“ ir slalomo lenktynių trasose susikaus dėl geriausio vaikiško elektromobilio vairuotojo titulo. Siekdami, kad mažosios lenktynės būtų kuo konkurencingesnės, organizatoriai specialiai joms įsigijo visiškai naujus vaikiškus elektromobiliukus.

Visi jaunieji pilotai dar gali registruotis šioms unikalioms lenktynėms, o kartu ir susipažinti su būsimųjų varžybų taisyklėmis specialiai sukurtame interneto tinklalapyje www.minidrag.lt.

„Sveikintina, jog populiarindami ateities transportą – elektromobilius, šių unikalių, pirmųjų tokių šalies istorijoje lenktynių organizatoriai nepamiršta ir jaunųjų eismo dalyvių, didžiuma kurių važinės būtent elektromobiliais“, - sako „Automagistralės“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Rinkevičius, kurio įmonė įrengė pirmąsias dvi elektromobilių įkrovimo stoteles šalia Vievio ir Elektrėnų.

Iniciatyvą diegti eismo pradžiamokslį vaikams, suteikiant jiems galimybę pirmąsias elementarias eismo saugumo tiesas išbandyti specialistų įrengtoje trasoje būtent tokio amžiaus vaikams skirtais automobiliukais palaiko ir „Klaipėdos regiono kelių“ direktorius Petras Kaučikas.

Anksčiausiai užsiregistravusių 40-tukas turės galimybę išvairuoti vienodus elektromobilius į lenktynių trasą Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje. Mažųjų lenktynės vyks gegužės 8 d. nuo 17 iki 19.30 val. Visi atvykusieji galės dalyvauti saugaus eismo konkursuose ir viktorinose, o jų tėveliai pasivaržyti specialioje „Formulės 1“ mechanikų rungtyje.

18 metrų ilgio „drag“ trasoje varžysis ir „profesionalai“. Renginio kulminacija taps vaikų ir tėvelių lenktynės patobulintais elektromobiliais „MiniDrag Pro“ kategorijoje. Saugumo sumetimais greitis bus ribojamas iki 10 km/val., todėl nugalėtoją čia lems greita reakcija starte ir sugebėjimas neviršyti nustatyto greičio.

Vaikų lenktynėse bus naudojama profesionali laiko matavimo įranga, dirbs autosporto klubo „Žaibelis“ teisėjai ir saugos specialistai.

Mažųjų lenktynių nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis, o visi dalyviai - atminimo dovanomis. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder