"Toyota" sumokėjo 10 mln. JAV dolerių šeimai, patyrusiai skaudžių netekčių

"Toyota" sumokėjo 10 mln. JAV dolerių šeimai, patyrusiai skaudžių netekčių

Japonijos automobilių gamintoja "Toyota" sumokėjo 10 mln. JAV dolerių šeimai, kurios keturi nariai žuvo, važiuodami automobiliu "Lexus", patyrusiu avariją JAV 2009 metais, skelbia BBC.

Toks susitarimas buvo pasiektas dar šių metų rugsėjį, tačiau prekybos agentų tinklo, per kurį automobilis buvo parduotas, advokatas paskelbė šią informaciją tik dabar.

Kompanija "Toyota", kuriai priklauso "Lexus" prekės ženklas, sudarydama šią kompensacinę sutartį nepripažino, bet ir nepaneigė savo atsakomybės už įvykusią avariją. Kompanija savo pareiškime kartu neslepia nusivylimo, kad visuomenei buvo paviešinta kompensacijos suma.

Minėta avarija įvyko 2009 m. rugpjūtį, automobiliui išvysčius nereguliuojamą 190 km per valandą greitį, dėl ko jis tapo nevaldomas ir susidūrė su kitu automobiliu ir galiausiai užsidegė. Tada žuvo buvęs kelių policijos pareigūnas Markas Seiloras (Mark Saylor), jo žmona, duktė ir žentas.

Dėl šios avarijos vėliau buvo atšaukti milijonai "Toyota" pagamintų automobilių. Kaip vėliau paaiškėjo, nevaldomą automobilio greitėjimą sukėlė kilimėlis automobilio salone, užblokavęs akceleratoriaus pedalą.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad Japonijos automobilių koncernas sutiko sumokėti JAV valdžiai rekordinę 32,4 mln. JAV dolerių baudą, kuri jai buvo skirta už milijonų automobilių atšaukimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder