Stovi jau 3 savaites, o savininko - nė kvapo

Stovi jau 3 savaites, o savininko - nė kvapo

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi klaipėdietis Jonas. Senyvo amžiaus vyras skundėsi, jog J. Karoso gatvėje stovi netvarkingai paliktas automobilis.

Jis trukdo ne tik kitiems vairuotojams, bet ir, jo tikinimu, sukelia nepatogumų ir čia gyvenantiems namo gyventojams. Jis pasakojo, kad automobilis gatvėje stovi nuo birželio 29 d., o savininkas neatsirado iki šiol.

Trukdo kitiems eismo dalyviams

Uostamiesčio gyventojas Jonas pasakojo, jog mašina J. Karoso gatvėje stovi jau trečią savaitę. "Atvažiavo pareigūnai, sulaikė mašinos savininką, pastatė mašiną skersai, išvežė žmogų ir tiek", - pasipiktinęs pasakojo vyras. Jis sakė, kad įžūliai pastatyta transporto priemonė sukelia nepatogumų: "Tėvai veža vaikus į darželį, taip pat šia siaura gatvele vyksta intensyvus eismas, o mašina stovi jau tris savaites ir niekam nerūpi."

Situaciją aiškinsis

Uostamiesčio Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika teigia, jog apie šią situaciją nieko nežino: "Nežinau kiekvieno konkretaus nusižengimo detalių, būtent apie šią situaciją girdžiu pirmą kartą. Tačiau greičiausiai ten buvo nusiųstas ekipažas paskambinus skubiuoju pagalbos telefonu. Pareigūnai sprendė šią problemą, bet turbūt nepavyko susisiekti su savininku. Žinoma, gali būti, kad savininkas buvo informuotas, kad turi patraukti automobilį, bet nepatraukė jo iki šiol."

LIPDUKAS. Ne vietoje paliktas automobilis papuoštas tokiu lipduku. Nerijus SMAGURIO nuotr.

M. Džermeika tikino, kad, nutikus tokiai situacijai, redakcijai skambinęs senolis turėtų vėl skambinti skubiuoju pagalbos telefonu ir informuoti apie šią situaciją dar kartą. "Net neabejoju, kad policija sprendė šią situaciją, negaliu spėlioti, kas atsitiko, ar nepavyko susisiekti su savininku, ar sutrukdė kitos iškilusios problemos. Mes būtinai pasidomėsime šia situacija", - sakė uostamiesčio Kelių policijos viršininkas.

Pagal Kelių eismo taisykles (KET), jei pastatyta transporto priemonė trukdo visam bendrajam viešajam eismui, ji nutempiama neatsiklausus savininko leidimo. Trukdymas eismui - tai ne tik kitų transporto priemonių (automobilių, dviračių), bet ir pėsčiųjų eismui. Automobilių vairuotojai turėtų būti supratingesni.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder