"Shell" kompanija su "Cosan" įsteigė biodegalų gamybos įmonę

"Shell" kompanija su "Cosan" įsteigė biodegalų gamybos įmonę

Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų kompanija "Royal Dutch Shell" susitarė su Brazilijos cukraus gamintoja "Cosan" dėl bendros biodegalų (etanolio) gamybos įmonės įsteigimo, teigiama oficialiame "Cosan" pranešime spaudai. Bendros įmonės kapitalizacija bus 12 mlrd. JAV dolerių.

Naujoji kompanija bus pavadinta "Raizen". Anot "Cosan" atstovų, šis pavadinimas sudarytas iš dviejų žodžių portugalų kalba - "pagrindas" ir "energija". Kompanijoje dirbs 40 tūkst. žmonių. Bendra įmonė pradės veikti pirmąjį šių metų pusmetį.

Manoma, kad "Raizen" įeis į stambiausių Brazilijos kompanijų pagal pajamas penketuką. Kasmet bendra įmonė pagamins per 2,2 mlrd. litrų etanolio Brazilijos ir tarptautinei rinkoms. Degalai bus tiekiami "Cosant" priklausančioms 4,5 tūkst. "Esso" degalinėms Brazilijoje teritorijoje.

Brazilija yra antra pagal dydį pasaulyje etanolio gamintoja po JAV, be to, yra lyderė pagal biodegalų tiekimą užsienio rinkoms. Grupė "Cosan", įsteigta 1936 metais, yra stambiausia pasaulyje etanolio gamintoja.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder