Senamiestį kirsti dviračiais galima tik gatve

Senamiestį kirsti dviračiais galima tik gatve

Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto valdžia dar kartą nesugebėjo rasti sprendimo, kaip Herkaus Manto gatvės atkarpoje tarp Liepų gatvės ir Lietuvininkų aikštės užtikrinti pėsčiųjų ir dviratininkų saugumą.

Saugaus eismo komisijoje šis klausimas svarstytas jau kelintą kartą, tačiau dviratininkams skirti vieną eismo juostą gatvėje taip ir nesiryžta - jie palikti važinėti šaligatviu, kur vaikšto pėstieji.

Laimei, bent kitoje vietoje - Tiltų gatvėje - bandoma, nors ir su tam tikrais trūkumais, spręsti analogišką problemą. Čia neseniai ant grindinio pasirodė pėsčiųjų ir dviračių simboliai, nurodantys, kas kur turi eiti ir važiuoti.

Pagal naująją tvarką, nuo šiol dviratininkai šioje vietoje gali važiuoti tik gatve, o šaligatvis paliekamas tik pėstiesiems.

Tiesa, bent kol kas situacija nesikeičia - dviratininkai ir toliau renkasi ne akmenimis grįstą gatvę, o lygų šaligatvį. Matyt, miesto dviratininkai dar važinėja vedami senų įpročių arba paprasčiausiai nepastebi ant šaligatvio bei gatvės nupieštų simbolių.

Beje, dėl naujojo ženklinimo diskusijų gali kilti nemažai. Pavyzdžiui, keistai atrodo prie senosios turgvietės paženklintos dviračių tako ribos - jos liepia dviratininkams nuo šaligatvio nuvažiuoti iškart į gatvę, kurios pirmąja eismo juosta, žinia, važinėja didieji miesto autobusai.

Be to, buvo galima dviračiams skirtą kelkraštį nuo kitos gatvės dalies atskirti ištisine linija - taip dviratininkams būtų buvę saugiau.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder